Sjokktall for reiselivet

Tallene forbløffer inkassotopp: - Jeg tror mange holdes kunstig i live.

MANGE SMÅBEDRIFTER: Reine og Kjerkfjorden i Lofoten har hatt mange norske turister på besøk i sommer.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MANGE SMÅBEDRIFTER: Reine og Kjerkfjorden i Lofoten har hatt mange norske turister på besøk i sommer. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Konkurstallene i norsk reiseliv utgjør kun to prosent av de samlede konkursene siden Norge stengte ned i mars. Inkassotopp Christian Aandalen i Fair, mener de små aktørene holdes kunstig i live av kompensasjonsordninger og moms-utsettelser.

- Reiselivsnæringen har ropt varsku om at det vil smelle, men tallene er lave. Å si at det er et konkursras i reiselivet nå er misvisende, sier Aandalen.

- Ingen reiseaktivitet

Kun 20 reisebyråer og 13 overnattingsselskaper har gått konkurs så langt i år, viser tall fra Fair Group. Det er noe høyere enn i fjor, men Aandalen mener det ikke er fornuftig å sammenligne tall fra i fjor med kriseåret vi nå er inne i. Nordmennenes feriering i eget land denne sommeren var et midlertidig løft, tror han.

- Jeg tror man fikk en kunstig boost fra norgesferiene i sommer. Dette kommer nok ikke tilbake igjen, sier han, og fortsetter:

- Nå er det nesten ingen reiseaktivitet på arbeidsplassene, noe som har ført til bråstopp i jobbreiser. Det ser utfordrende ut for bransjen fremover. Det blir interessant å se hva folk gjør i høstferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer