Sjokktall for reiselivet

Tallene forbløffer inkassotopp: - Jeg tror mange holdes kunstig i live.

MANGE SMÅBEDRIFTER: Reine og Kjerkfjorden i Lofoten har hatt mange norske turister på besøk i sommer.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MANGE SMÅBEDRIFTER: Reine og Kjerkfjorden i Lofoten har hatt mange norske turister på besøk i sommer. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Konkurstallene i norsk reiseliv utgjør kun to prosent av de samlede konkursene siden Norge stengte ned i mars. Inkassotopp Christian Aandalen i Fair, mener de små aktørene holdes kunstig i live av kompensasjonsordninger og moms-utsettelser.

- Reiselivsnæringen har ropt varsku om at det vil smelle, men tallene er lave. Å si at det er et konkursras i reiselivet nå er misvisende, sier Aandalen.

- Ingen reiseaktivitet

Kun 20 reisebyråer og 13 overnattingsselskaper har gått konkurs så langt i år, viser tall fra Fair Group. Det er noe høyere enn i fjor, men Aandalen mener det ikke er fornuftig å sammenligne tall fra i fjor med kriseåret vi nå er inne i. Nordmennenes feriering i eget land denne sommeren var et midlertidig løft, tror han.

- Jeg tror man fikk en kunstig boost fra norgesferiene i sommer. Dette kommer nok ikke tilbake igjen, sier han, og fortsetter:

- Nå er det nesten ingen reiseaktivitet på arbeidsplassene, noe som har ført til bråstopp i jobbreiser. Det ser utfordrende ut for bransjen fremover. Det blir interessant å se hva folk gjør i høstferien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.