Sjokktall om arbeidsledige

Ledighetstallene i USA knuser tidligere rekord.

LITE FOLK: Broadway er vanligvis full av mennesker, men fredag 20. mars var det nesten tomt i sentrum av Los Angeles. Coronaviruset har nå sendt rekordmange ut i arbeidsledighet. Foto: Jeff Gritchen / The Orange County Register / SCNG via AP / NTB Scanpix
LITE FOLK: Broadway er vanligvis full av mennesker, men fredag 20. mars var det nesten tomt i sentrum av Los Angeles. Coronaviruset har nå sendt rekordmange ut i arbeidsledighet. Foto: Jeff Gritchen / The Orange County Register / SCNG via AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens amerikanske bedrifter stenger ned for å hindre spredning av coronaviruset, opplever landet det høyeste antallet nye arbeidsledige på ei uke noensinne.

Totalt 3,28 millioner nye søknader om arbeidsledighetspenger har kommet i uka fram til 21. mars, ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet.

Det er en markant økning fra 282 000 nye søknader uka før. I tida før coronaviruset rammet USA lå ukentlige nye arbeidsledige på rundt 200 000, noe som vitnet om et sterkt amerikansk arbeidsmarked, ifølge CNN.

CNN skriver at forrige ukes økning er den største i historien siden arbeidsdepartementet begynte å føre statistikk i 1967. Den forrige rekorden var fra 1982, og da kom det 695 000 søknader om arbeidsledighetspenger.

Den voldsomme økningen i antallet søknader om arbeidsledighetspenger antyder en rekke oppsigelser i uken fram til 21. mars, ifølge NTB.

CNBC skriver at det på forhånd var ventet 1,5 millioner nye søknader, selv om enkelte spådde et mye høyere tall. Fasit er likevel mer enn dobbelt så høyt som forventningene i markedet.

Økonomer venter nå resesjon i USA i andre kvartal, før økonomien tar seg opp igjen seinere i år når spredningen av viruset avtar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer