Millioner i coronastøtte-juks

Sjokktall: Politiet mistenker massivt corona-juks

Politiet etterforsker mer enn 50 saker, og mistenker misbruk av flere hundre norske personnumre. - Vi kommer til å etterforske disse sakene i årevis framover, sier Økokrim.

BARE STARTEN: - Politiet kommer til å etterforske coronastøtte-juks i årevis framover, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagbladet.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB
BARE STARTEN: - Politiet kommer til å etterforske coronastøtte-juks i årevis framover, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagbladet. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har klare indikasjoner på at norske personnumre omsettes mellom kriminelle, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagbladet.

På forespørsel fra Dagbladet viser Økokrim til en oversikt over samtlige corona-støttejuks saker som per dags dato blir etterforsket av norsk politi.

- Med forbehold om at alle distriktene har registert dette riktig, har vi identifisert 50 politisaker, sier Nordeng.

Halvparten er registrert hos Oslo politidistrikt. Resten er ganske likt fordelt på landets politidistrikt.

- 11 av dem etterforsker vi selv hos Økokrim. I tillegg bistår vi politidistriktene i slike saker, sier førstestatsadvokaten.

Bare starten

Økokrim estimerer at 60 prosent av sakene gjelder misbruk av den såkalte lønnskompensasjonsordningen. Per dags dato er det utbetalt over 8 milliarder kroner i lønnskompensasjon til 74 000 bedrifter for 393 000 arbeidstakere.

- Resten gjelder for det meste ordningen med statsgarantert lån og kontantstøtteordningen, sier Nordeng.

Han tror de 50 sakene bare er starten. Så langt i år har regjeringen bevilget 126 milliarder kroner i koronatiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer