Sjokoladebaron pågrepet for dobbeltdrap

Politiet på Dominica mistenker at en bitter nabokrangel førte til at det kanadiske paret Daniel Langlois og Dominique Marchand ble drept. Nå er naboen, den amerikanske sjokoladebaronen Jonathan Lehrer, siktet for dobbeltdrap.

DREPT: Canadiske Daniel Langlois (bildet) og partneren Dominique Marchand ble funnet drept fredag på Dominica. Nå er naboen deres siktet for drapene Foto: Coulibri Ridge
DREPT: Canadiske Daniel Langlois (bildet) og partneren Dominique Marchand ble funnet drept fredag på Dominica. Nå er naboen deres siktet for drapene Foto: Coulibri Ridge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Påtalemyndigheten på Dominica bekrefter overfor det canadiske nyhetsbyrået QMI Agency at Lehrer og en annen amerikansk statsborger er siktet for drapene, skriver Toronto Sun og Dominica News Online.

Daniel Langlois gjorde stor suksess i filmbransjen på 1980- og 90-tallet. De siste åra har imidlertid han og partneren Dominique Marchand trukket seg tilbake på den karibiske øya Dominica og bygd opp en eksklusiv, økologisk retreat Coulibri Ridge.

Bitter konflikt

Senteret ligger ved siden av eiendommen Bois Cotlette Inc., som eies og drives av sjokolademakeren Lehrer (57) og kona hans.

Politiets teori er at en bitter konflikt om en offentlig vei ligger bak drapene. Veien går gjennom eiendommen til sjokoladebaronen. I 2019 besluttet høyesterett på Dominica at veien var offentlig. Dermed kunne besøkende fritt bruke veien for å komme fram til Langlois senter.

Realitykjendisen Elvira Pitzner ble satt i varetekt og mistenkt for utroskap på ferie i Dubai. Video: NTB/Storyblocks/Instagram @ElviraPitznerOfficial / Dagbladet TV Vis mer

Dette skal Lehrer og kona ha likt svært dårlig. Rettsdokumenter viser blant annet, ifølge Daily Mail, at Lehrer på et tidspunkt blokkerte veien.

Fredag rykket politiet ut til den lille fjellandsbyen Gallion. Der fant de paret drept i sin egen utbrente bil etter at de hadde vært savnet i flere dager.

EKSLUSIVT: Daniel Langlois og Dominique Marchand bygget opp Coulibri Ridge på Dominica. Foto: Coulibri Ridge
EKSLUSIVT: Daniel Langlois og Dominique Marchand bygget opp Coulibri Ridge på Dominica. Foto: Coulibri Ridge Vis mer

- Sjokkbølger

- Forbrytelser som dette skader ikke bare internasjonale relasjoner, men denne forbrytelsen har sendt sjokkbølger over øya, etterlatt ansatte, familier og lokalsamfunnet til ofrene i sorg, sier minister for nasjonal sikkerhet, Rayburn Blackmor, ifølge Dominica News Online.

Lehrers eiendom, Bois Cotlette beskriver seg selv på sin egen nettside som én av de eldste overlevende landbrukseiendommene på Dominica. Stedet skal ha produsert kakao, kaffe og sukker i nesten 300 år i den lille karibiske øystaten med rundt 75.000 innbyggere.

Langlois og selskapet hans Softimage gjorde stor suksess i Hollywood på 1980- og 90-tallet med banebrytende spesialeffekter. Disse effektene ble brukt i stor filmer som «Jurassic Park», «Titanic» og «Harry Potter»-serien.

Langlois solgte selskapet til Microsoft i 1994 for 200 millioner dollar (om lag 2,2 milliarder kroner).