Sjokoladekrig mot Erna

Må gå an uten å bli robba, mener NHO-direktør Ole Erik Almlid og Frp-leder Siv Jensen.

TRAPPER OPP: Freias sjokoladefabrikk styrker bemanningen for å levere nok til årets forventede julehandel. Nok et bevis på at sukkeravgiften må ned, mener NHO-direktør Ole Erik Almlid, Frp-leder Siv Jensen og Freia-direktør Gro Krigsvoll. Foto: Hans Arne Vedlog
TRAPPER OPP: Freias sjokoladefabrikk styrker bemanningen for å levere nok til årets forventede julehandel. Nok et bevis på at sukkeravgiften må ned, mener NHO-direktør Ole Erik Almlid, Frp-leder Siv Jensen og Freia-direktør Gro Krigsvoll. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp-leder Siv Jensen får drahjelp fra NHO-sjef Ole Erik Almlid før innspurten av forhandlingene statsbudsjettet.

- Det er vinn, vinn, vinn - sier Almlid om et av Fremskrittspartiets prioriterte krav, nemlig fjerning av sukkeravgiften. Eller «den særnorske sukkeravgiften», som Jensen gjerne presiserer.

Utstyrt med helt ferske prognoser for årets julehandel i dagligvarebransjen, mener Almlid at tida er overmoden for å senke avgiftene på grensehandelvarer.

Julevekst

NHO Service og Handel anslår at dagligvarehandelen for november og desember vil øke med 11,6 prosent sammenliknet med fjoråret.

Det er en vekst fra 20,5 milliarder kroner i fjor til 22,9 milliarder kroner i år. Økningen tilskrives stengt grense og nær null grensehandel.

- Vi står midt i et pågående pilotprosjekt. Vi ser allerede tydelig effekten av grensehandelen. Og vi venter nå på ytterligere tall som kommer til å vise dette: Reduserte og harmoniserte avgifter med Sverige vil i sum gi et pluss i totalregnskapet, sier NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.