Coronatrøbbel i Shanghai

- Skaden har allerede skjedd

Coronatrøbbel i Shanghai gjør at flere land ikke får varer fra Kina. Det fryktes at det vil ta tid før forsinkelsene er over.

GÅR SAKTE: På grunn av coronanedstenging er det flere forsinkelser i Kina. Foto: Reuters
GÅR SAKTE: På grunn av coronanedstenging er det flere forsinkelser i Kina. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like etter at den globale skipsfarten akkurat hadde begynt å komme seg etter kaos forårsaket av pandemien, begynner det å se kritisk ut. Nå er overbelastning og forsinkelser tilbake i de kinesiske havnene. Det skriver CNN.

Nedstengninger på grunn av coronaviruset i Kina har skapt kaos i Shanghai, verdens største containerhavn, og skaper nå problemer i andre store havner rundt om i verden.

Noen kinesiske byer, inkludert Shanghai, har begynt å trappe ned covid-restriksjonene de siste dagene, men eksperter sier at skaden allerede er gjort, og global skipsfart vil lide langt utover sommeren. Det forårsaker enda mer press på globale forsyningskjeder som allerede sliter etter Russlands invasjon av Ukraina.

Lastebilsjåfører skal også slite med å komme inn på havnene for å hente containere, på grunn av restriksjoner og covid-testing.

- Ettersom produksjonsindustrien har blitt stengt ned i Shanghai og lastebilsjåfører ikke kan reise raskt nok, har eksporten blitt redusert og forsendelsesforsinkelser har økt, sier Josh Brazil, direktør for Supply Chain Data Insights hos Project44, til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.