Skal avgjøre Røkkes tennisbane-drøm

Private byggeplaner opp til politisk vurdering.

VIL GJØRE ENDRINGER: Kjell Inge Røkke ønsker å bygge om sin nåværende tennisbane på eiendommen i Asker. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VIL GJØRE ENDRINGER: Kjell Inge Røkke ønsker å bygge om sin nåværende tennisbane på eiendommen i Asker. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Milliardær Kjell Inge Røkke (61) har grandiose planer om å bytte ut deler av tennisbanen på sin prakteiendom i Asker.

Ifølge Budstikka har Røkke nå søkt om tillatelse til å bygge en innendørs padelbane i glass på tomta på Konglungen.

«Dagens tennisbane fungerer ikke tilfredsstillende og tiltak må foretas. I den forbindelse ønskes det å etablere en annen tennistype hvor flere mennesker kan være aktive på samme tid.», står det i søknaden fra Røkke, gjengitt av avisa.

Milliardæren argumenterer videre med at «tiltak som fremmer fysisk aktivitet er alltid er fordel med tanke på livskvalitet og helse.»

STORE PLANER: Kjell Inge Røkke ønsker å få bygget denne padelbanen på sin eiendom. Foto: Fristed Arkitekter
STORE PLANER: Kjell Inge Røkke ønsker å få bygget denne padelbanen på sin eiendom. Foto: Fristed Arkitekter Vis mer
Foto: Fristed Arkitekter
Foto: Fristed Arkitekter Vis mer

Nabobråk

Hvorvidt Røkkes tennisbane-planer går gjennom, er foreløpig uvisst. Budstikka siterer et brev fra saksbehandler Anne Lise Iversen i Asker kommune, som opplyser at søknaden skal til politisk behandling hos formannskapet i løpet av mai.

Foto: Fristed Arkitekter
Foto: Fristed Arkitekter Vis mer

Røkkes byggeplaner kommer et par måneder etter at det oppsto full container-bråk rundt Asker-eiendommen. Bakgrunnen for uroen var oppføringen av en mobilmast på 61-åringens tomt, som ble godkjent av kommunen i 2018.

En av naboene har tidligere klaget både til Asker kommune og Fylkesmannen og krevd mobilmasta fjernet - uten å få medhold.

Det ble dermed gått til anskaffelse av to containere 18. februar. Disse ble plassert oppå hverandre, som en «mur» mot det eieren mente var farlig stråling fra masta.

I slutten av februar omtalte blant andre Budstikka og Børsen at Asker kommune har varslet tvangsmulkt på 20 000 kroner, pluss 1 000 kroner for hver dag som gikk, dersom containerne ikke ble fjernet innen 12. mars.

6. mars ble det kjent at naboen valgte å avfinne seg med kravet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer