Skal avgjøre Røkkes tennisbane-drøm

Private byggeplaner opp til politisk vurdering.

VIL GJØRE ENDRINGER: Kjell Inge Røkke ønsker å bygge om sin nåværende tennisbane på eiendommen i Asker. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VIL GJØRE ENDRINGER: Kjell Inge Røkke ønsker å bygge om sin nåværende tennisbane på eiendommen i Asker. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Milliardær Kjell Inge Røkke (61) har grandiose planer om å bytte ut deler av tennisbanen på sin prakteiendom i Asker.

Ifølge Budstikka har Røkke nå søkt om tillatelse til å bygge en innendørs padelbane i glass på tomta på Konglungen.

«Dagens tennisbane fungerer ikke tilfredsstillende og tiltak må foretas. I den forbindelse ønskes det å etablere en annen tennistype hvor flere mennesker kan være aktive på samme tid.», står det i søknaden fra Røkke, gjengitt av avisa.

Milliardæren argumenterer videre med at «tiltak som fremmer fysisk aktivitet er alltid er fordel med tanke på livskvalitet og helse.»

Nabobråk

Hvorvidt Røkkes tennisbane-planer går gjennom, er foreløpig uvisst. Budstikka siterer et brev fra saksbehandler Anne Lise Iversen i Asker kommune, som opplyser at søknaden skal til politisk behandling hos formannskapet i løpet av mai.

Røkkes byggeplaner kommer et par måneder etter at det oppsto full container-bråk rundt Asker-eiendommen. Bakgrunnen for uroen var oppføringen av en mobilmast på 61-åringens tomt, som ble godkjent av kommunen i 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer