Riking spår børsfall:

- Skal bli deilig

Krise etter krise er spådd i verdensøkonomien den neste tida. Kjendisforvalter Jan Petter Sissener tror selv på et børsfall, og gleder seg.

GLEDER SEG: Aksjeforvalter og investor Jan Petter Sissener gleder seg til en knekk på børsen. - Det skal bli deilig å kjøpe billige aksjer igjen, sier han. Foto: NTB
GLEDER SEG: Aksjeforvalter og investor Jan Petter Sissener gleder seg til en knekk på børsen. - Det skal bli deilig å kjøpe billige aksjer igjen, sier han. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julehandelen kan være truet på grunn av en global fraktkrise, men selv om gavene mot formodning skulle komme fram i tide, behøver ikke det å bety så mye.

Det kan hende du ikke ville ha hatt råd til dem uansett.

For strømprisene kan komme til å gå i taket og holde seg der på grunn av en «perfekt storm». På samme tid kommer renteutgiftene til en norsk befolkning med høy gjeldsgrad, til å øke.

De sparepengene du eventuelt skulle ha plassert i aksjer eller indeksfond, kan komme til å bli kraftig avspist av et børskrasj. Og som om det ikke skulle være nok, kan alt bli så meget verre hvis et gigantisk eiendomsselskap i Kina, som knapt noen kjente til før denne uka, går konkurs.

Bekymret for trippelsmell

Potensiell krise etter potensiell krise i verdensøkonomien er den siste tida blitt behørig beskrevet, sannsynliggjort og spådd. Alt henger sammen med alt, sies det, og slår du alt sammen, kan det virke som om den økonomiske grunnen Ola og Kari Nordmann står på, er i ferd med å forsvinne under føttene deres.

Skjønt - sjeføkonomer, professorer og eksperter ville ikke brukt akkurat de ordene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.