- Skal de fengsle John for dette?

John Carew er siktet for grovt skattesvik. Nå snakker hans agent og forretningspartner ut om saken.

UNDER ETTERFORSKNING: Onsdag ettermiddag 2. juni ble det kjent at den norske fotballegenden og skuespilleren John Carew (41) er under etterforskning av Økokrim, siktet for grovt skattesvik. Video: Ivan Larsson, Vegard Krüger / Dagbladet Vis mer
Publisert

- John har ikke gjemt unna penger. Han har aldri mottatt en svart krone. Han er ingen skatteflyktning, sier Per Arne Flod til Børsen.

Onsdag ettermiddag varslet Økokrim at den norske fotballegenden og skuespilleren John Carew (41) er under etterforskning, mistenkt for grov skatteunndragelse.

Carew mistenkes for å ha gitt uriktige opplysninger i sin skattemelding ved at det ikke er opplyst om inntekt og formue i utlandet. Han mistenkes også for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue i Norge.

- Overvåking

Flod er Carews mangeårige agent og forretningspartner. Hovedpersonen selv har foreløpig ikke ønsket å uttale seg om saken, da den er under pågående etterforskning.

- Men John har gitt meg tillatelse til å fortelle om hvordan denne prosessen har vært.

Han følger raskt opp:

- Dette har vært en form for overvåking av mennesker som jeg kan tenke meg finner sted i land vi ikke vil sammenlikne oss med, sier Flod.

- Dramatisk

Selv om saken kanskje var ny for mange da den traff landets forsider onsdag, forteller forretningspartneren om en årelang drakamp bak kulissene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer