Norwegian

Skal hente seks milliarder

Jakten på penger fortsetter for det kriserammede flyselskapet.

Flyselskapet Norwegian har blitt rammet hardt av coronapandemien. Nå henter de opptil seks milliarder kroner i ny kapital i selskapets forestående kapitalinnhenting. Foto: Carina Johansen / NTB
Flyselskapet Norwegian har blitt rammet hardt av coronapandemien. Nå henter de opptil seks milliarder kroner i ny kapital i selskapets forestående kapitalinnhenting. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian øker sin øvre ramme for kapitalinnhenting til seks milliarder kroner. Det skal redusere det coronakriserammede selskapets gjeld ytterligere.

- Når emisjonsbeløpet nå endres til å ligge mellom 4,5 og 6 milliarder kroner, skyldes det flere forhold, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian i en pressemelding.

- Vi ønsker å ta en konservativ tilnærming i en tid hvor pandemien og reiserestriksjonene fortsatt skaper uforutsigbarhet. Vi må i vår planlegging ta hensyn til denne usikkerheten. Samtidig har vi også tatt hensyn til tilbakemeldinger fra investorer, samt dialogen med vårt styre, sier han.

Schram sier håpet er at flyselskapet skal være betydelig mer konkurransedyktig enn før.

- Det gjelder både sammenlignet med hvor vi var før pandemien slo til, men også med tanke på konkurransebildet vi ser for oss i luftfarten framover, sier Schram.

Målet er å redusere gjelden med mellom 62 og 65 milliarder kroner siden slutten av 2019, ifølge selskapet. Norwegians gjeld vil dermed ligge på mellom 16 og 20 milliarder kroner, hvorav 6–7 milliarder er knyttet til selskapets flyflåte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.