Skal jakte lønnstyver

Statsminister Erna Solberg (H) vil gjøre livet surere for uredelige og kriminelle arbeidsgivere.

KLAR TALE: Erna ser seg lei på at noen arbeidsgivere trikser med tall og får det til å se ut som arbeidstakere tjener mer enn de i virkeligheten gjør. Nå varsler hun tiltak. Reporter: Jon Even Andersen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kampen mot arbeidslivskriminalitet hardner til. Nå vil regjeringen forsøke å stramme grepet med flere lovendringer som skal gjøre det enklere å straffeforfølge uredelige og kriminelle arbeidsgivere.

- Vi skal ta skurkene i arbeidslivet. Og med flere arbeidsledige i Norge og mange andre land, så vil flere folk være litt mer sårbare. Derfor må vi være enda mer opptatt av dette nå, sier Solberg til Børsen.

Mer raffinert

En rekke tiltak er på plass gjennom A-krimsamarbeidet, der Arbeidstilsynet, politiet, Skatteetaten og Nav sitter under samme tak sju steder i landet. Men likevel vedgår Solberg at det er en krevende øvelse å ta de useriøse aktørene.

- Det er ingen tvil om at jo flere tiltak vi gjør, desto mer raffinerte blir metodene for å jukse. Derfor sier vi nå at straffereaksjonene bør bli høyere, og vi vil innføre egne straffereaksjoner for lønnstyveri, sier Solberg.

Sammen med arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) varsler Solberg at regjeringen kommer med et lovforslag som skal sendes på normal høringsrunde i god tid for vedtak i Stortinget i løpet av det kommende året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer