Skal komme i kveld

En lang liste over personer tilknyttet til den avdøde overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein ventes å bli offentliggjort i dag.

SKANDALE: Jeffrey Epstein-saken har skapt overskriftet i årevis. Her sammen med Ghislaine Maxwell, som ble dømt for medvirkning til overgrep sammen med Epstein. Foto: Joe Schildhorn/Patrick McMullan/Getty Images
SKANDALE: Jeffrey Epstein-saken har skapt overskriftet i årevis. Her sammen med Ghislaine Maxwell, som ble dømt for medvirkning til overgrep sammen med Epstein. Foto: Joe Schildhorn/Patrick McMullan/Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt spekulert på om offentliggjøringen vil utsettes.

Nå melder flere amerikanske medier, som CNN og CNBC, at navnene vil bli offentliggjort i dag, onsdag ettermiddag amerikansk tid.

Lista vil kaste nytt lys over det omfattende overgrepsnettverket mot unge og mindreårige jenter som Epstein og hans kollega Ghislaine Maxwell sto i spissen for, skriver BBC.

Noen navn vil fortsatt være hemmelige, heter det i kjennelsen fra distriktsdommer Loretta Preska i New York, ifølge Reuters.

Navn som Bill Clinton og prins Andrew forventes å dukke opp når de nye dokumentene skal offentliggjøres i Epstein-saken.

Det var distriktsdommer Preska som i desember besluttet at det ikke lenger var noen juridisk begrunnelse for å hemmeligholde ekspresidenten og de omkring 150 andre navnene som er nevnt i dokumentene.

Dette er den åttende, og sannsynligvis siste runden med opphevelse av tidligere hemmeligstemplede rettsdokumenter i dette sakskomplekset, ifølge ABC News. Prosessen ble igangsatt etter at avisa Miami Herald gikk rettens vei for å få tilgang til dokumentene i 2018.