Skal kutte 5000 ansatte

Nær halvparten må gå. Omkring 1300 norske ansatte kan miste jobben. LO mener kravene til krisepakka kan være for strenge.

HARDT RAMMET: Coronakrisa rammer flytrafikken brutalt. SAS må nær halvere staben, varser selskapet tirsdag morgen. Foto: NTB scanpix
HARDT RAMMET: Coronakrisa rammer flytrafikken brutalt. SAS må nær halvere staben, varser selskapet tirsdag morgen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En svart dag, sier leder for SAS-pilotene i Parat, Jan Levi Skogvang.

Fallet i flytrafikken har gått hardt ut over SAS økonomi. Selskapet varsler tirsdag en halvering av staben.

- At SAS nå skal kutte opptil femti prosent av arbeidsstyrken er mer enn jeg trodde. Dette er et bilde på hvor alvorlig situasjonen er, sier luftfartsanalytiker Hans Jørgen Elnæs til Børsen.

Fly på bakken

Tross krisepakker fra regjeringa varsler nå flyselskapet at de må nedbemanne 5000 piloter og kabinpersonell som følge av den alvorlige situasjonen selskapet står i.

- Det kommer til å ta flere år før etterspørselen er tilbake på nivået før virusutbruddet, skriver selskapet selv i en børsmelding.

Omkring 1300 av dem som skal kuttes er norske ansatte.

Pressesjef John Eckhoff i SAS opplyser til Børsen at flyselskapet i dag har rundt 11 000 årsverk.

For strenge krav

Nestleder Peggy Hessen Fløsvik i LO sier at SAS-oppsigelsene viser hvor dyp krisa er i luftfarten.

- Staten har stilt opp med lånegarantier for luftfarten, men det er åpenbart ikke nok. Spørsmålet er om kravene som er stilt i garantiordningene er for strenge for selskapene på det nåværende tidspunktet. Nå må regjeringen se om det kan gjøres mer for luftfarten, sier Hessen Følsvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer