Mowi:

Skal kutte hundrevis av stillinger

Tross rekordår skal fiskegiganten spare inn penger på færre jobber.

MOWI-TOPP: John Fredriksen er største eier i Mowi. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
MOWI-TOPP: John Fredriksen er største eier i Mowi. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Laksekjempen Mowi skal kutte 435 jobber - uavhengig av lakseskatten, melder E24. Til avisa sier administrerende direktør Ivan Vindheim om at det skal spares inn 270 millioner kroner i 2023.

Han vil ikke svare på hvor mange jobber i Norge som ryker, men understreker at det ikke er snakk om oppsigelser, men «naturlige avganger».

Meldingen kommer bare timer etter at DN kunne skrive at Mowi hadde sitt beste år noen sinne i fjor. Selskapet økte innektene sine med rundt 700 millioner euro fra 2021, til 4,94 milliarder euro.

Selskapet besluttet et utbytte på til sammen 879 millioner kroner.

Tross rekordresultatet, ga Vindheim uttrykk for bekymring for at regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruksnæringen vil begrense selskapets vekstmuligheter i Norge.

Han skrøt av at Mowi er en av Norges største jobbskapere, og står bak 1 av 300 arbeidsplasser her i landet.

- Regjeringens forslag om å innføre et samlet skattetrykk på 62 prosent på norsk havbruksnæring, eller om lag 80 prosent med formuesskatt, vil sparke beina under fremtidsutsiktene for Kyst-Norges viktigste næring. Havbruksnæringen sysselsetter i dag 60 000 mennesker langs kysten, og til syvende og sist er det dem, samt fremtidige arbeidsplasser, dette vil gå ut over, uttalte han om lakseskattforslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer