Klima

Skal plante flere milliarder trær

Men det er ikke gjort på en, to, tre.

SNAUT: Mens Norge har 37 prosent av landet dekket av skog, har Storbritannia bare 13 prosent. Nå skal det plantes for fullt. Her fra New Forest National Park sør i England. Foto: Shutterstock / NTB
SNAUT: Mens Norge har 37 prosent av landet dekket av skog, har Storbritannia bare 13 prosent. Nå skal det plantes for fullt. Her fra New Forest National Park sør i England. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Storbritannia er sjelden trukket fram som det grønneste og reineste landet i verden. Kullindustrien var i lang tid svært sentral, og lite skog kombinert med høy etterspørsel etter tømmer til blant annet skipsbygging, gjorde bokstavelig talt kraftig innhogg i de britiske skoger.

Etter å ha karret seg tilbake til 13 prosent skogdekket areal, er det fortsatt langt igjen til man ikke ser britene for bare trær.

Nå loves det imidlertid gull og grønne skoger.

100 millioner i året

En enorm skogplanteplan rulles nå ut i Storbritannia. Tallene er like imponerende som de er overveldende. Ikke mindre enn tre milliarder trær skal plantes de neste 30 åra, ifølge Sky News.

Planen fra landets klimarådgivere får selv den sagnomsuste Sherwoodskogen til å blekne. 13 prosent skogdekket areal skal bli til 17 prosent innen 2050. Det betyr en årlig planting av mellom 90 millioner og 120 millioner trær.

For å sette det i perspektiv, skal 70 kvadratkilometer dekkes med skog hvert år innen 2024. Det tilsvarer hele Stavanger kommune, men er likevel langt unna landets årlige mål om 300 kvadratkilometer - tilsvarende nesten hele Trondheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer