Skal rekruttere soldater: - Ikke dra

Den russiske statlige giganten Gazprom driver angivelig med langt mer enn bare energi.

- SKAFFER SOLDATER: Kreml skal nøle med en ny massemobilisering og har derfor angivelig outsourcet jobben med å skaffe soldater - til privat sektor og selskaper som er avhengig av langtidskontrakter med myndighetene. Foto: Olga Maltseva / AFP / NTB
- SKAFFER SOLDATER: Kreml skal nøle med en ny massemobilisering og har derfor angivelig outsourcet jobben med å skaffe soldater - til privat sektor og selskaper som er avhengig av langtidskontrakter med myndighetene. Foto: Olga Maltseva / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Selskapet bidrar også med å rekruttere soldater til frontlinjen i Ukraina, ifølge The Wall Street Journal.

Etter å ha fått grønt lys fra Kreml i februar, skal gassgiganten ha etablert egne sikkerhetsselskaper og rekruttert ytterligere styrker, som den siste tida er sendt i krigen for Russland under forsvarsdepartementets kommando.

- Ikke dra til Ukraina

Det forteller soldater, analytikere og tidligere russiske tjenestemenn, ifølge den amerikanske storavisa.

Uker etter at loven kom på plass i februar, skal flere av Gazproms rekrutter ha avslørt på sosiale medier at de kriget i Ukraina.

Enkelte skal ha blitt rekruttert til krigsinnsats mot sin vilje. Etter først å ha blitt trent i en russisk militærbase, skal de ha blitt sendt til Bakhmut der noen av krigens hardeste kamper har utspilt seg nylig.

- Jeg ønsker å si til mine kolleger i Gazprom: Ikke dra til Ukraina, bli hjemme, advarer en tidligere Gazprom-sikkerhetsvakt, som hevder å ha blitt sendt i krigen og såret, i en video som WSJ har tilgang på.

Gazprom har ikke besvart WSJs henvendelser. De har heller ikke uttalt seg overfor Business Insider, som også har omtalt saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.