Skal spare 120 milliarder

Den tyske bilgiganten BMW skal kutte utgifter med mer enn 12 milliarder euro innen 2022. Nå ryker julebonusen for de ansatte.

MILLIARD-KUTT: Den tyske bilprodusenten BMW skal spare så mye som 120 milliarder kroner innen 2022. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB Scanpix
MILLIARD-KUTT: Den tyske bilprodusenten BMW skal spare så mye som 120 milliarder kroner innen 2022. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Problemene i tysk økonomi har tårnet seg opp. Landets industrisektor blør og det tydeligste eksempelet på det finner man i den tyske bilindustrien.

En etter en har de tyske bilgigantene varslet store kutt. Sist ut er BMW, som i motsetning til flere av sine største konkurrenter mener de skal klare å gjennomføre milliardkuttene uten å måtte si opp folk, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Solidaritet

Selskapet melder i dag at ledelsen og representanter for de ansatte har kommet til enighet om en kutt-plan som gjør at de klarer å unngå «drastiske tiltak».

Bilgiganten jobber for å kutte utgifter med mer enn 12 milliarder euro, rundt 120 milliarder kroner, innen 2022.

I stedet for å risikere å miste jobbene sine, har de ansatte gått med på en avtale som reduserer resultatsbaserte utbetalinger - samtidig som julebonus og andre bonusordninger forsvinner for noen arbeidere.

- Vi har oppnådd en løsning som baserer seg på solidaritet. Dette gjør at vi kan unngå drastiske tiltak, som andre er i ferd med å ta, for å redusere kostnadene, sier administrerende direktør Oliver Zippe, ifølge nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer