Skal tjene penger på døden

Artist Rein Alexander fryktet å miste huset. Så fikk han jobb hos et begravelsesbyrå.

VANSKELIG SITUASJON: Artist Rein Alexander er en av tusenvis som har fått kjenne de økonomiske konsekvensene av coronakrisen. Så fant han en usedvanlig løsning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
VANSKELIG SITUASJON: Artist Rein Alexander er en av tusenvis som har fått kjenne de økonomiske konsekvensene av coronakrisen. Så fant han en usedvanlig løsning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har vært brutale for norsk musikk- og kulturbransje. For å unngå økonomisk havari, har både små og store aktører blitt tvunget til å tenke annerledes under coronakrisen.

Blant dem er artist Rein Alexander (48). I likhet med resten av Kultur-Norge, mistet han alle oppdrag da Norge ble stengt 12. mars.

Overfor Tønsbergs Blad forteller 48-åringen at han fant sin økonomiske livbøye i Ålesund. Der sysselsatte artisten seg med «likhenting på politioppdrag» - i tillegg til å opptre i begravelser.

- Jeg mistet all inntekt og siden Marie (kjæresten, journ.anm.) ikke har noen inntekt heller ble det mye tenking i den perioden. Jeg endte med å pakke to kofferter og meldte min tjeneste for et begravelsesbyrå i Ålesund, sier Rein Alexander til avisa.

- Skummelt

Det er en bekjent av artisten som driver virksomheten. Rein Alexander påpeker at det var tungt å forlate familiehjemmet på Tjøme, men understreker at han ikke hadde et alternativ.

- Det var veldig skummelt ikke å ha noen inntekt. Jeg sa veldig fort til Marie at hun måtte forberede seg på at vi kanskje måtte selge huset. Og det var noe vi absolutt ikke ville, vi vil jo ikke forlate dette herlige stedet, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.