Sanksjonerer nye oligarker:

- Skal være hensynsløse

Storbritannia har oppført sju nye oligarker på sanksjonslista.

ADVARER OLIGARKENE: Storbritannias statsminister Boris Johnson med knallhardt budskap til oligarkene. Foto: Jessica Taylor/AFP/NTB
ADVARER OLIGARKENE: Storbritannias statsminister Boris Johnson med knallhardt budskap til oligarkene. Foto: Jessica Taylor/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannia, EU og USA har de siste ukene sanksjonert en rekke russiske selskaper og individer i forbindelse med invasjonen av Ukraina. Førstnevnte har nå oppført sju nye oligarker, flere av dem med angivelige tette bånd til Putin og stor innflytelse, for ikke å snakke om formue.

Blant dem er oljemilliardæren Roman Abramovitsj, som eier fotballklubben Chelsea.

Personene på lista har vært mye omtalt de siste ukene. Oleg Deripaska er fra 2018 sanksjonert av USA, og er tidligere ransakt av FBI, og er anklaget for å ha forsøkt å påvirke USA-valget i 2016.

Deripaska er koblet til flere luksuseiendommer i USA og Storbritannia.

I Surrey i England skal han eie Hamstone House, en Art Deco-bygning fra 1937, som ifølge Tatler skal ha vært hertuginne Wallis Simpsons favorittsted. Cliff Richards, Tom Jones og John Lennon skal også ha oppholdt seg på eiendommen, som strekker seg over åtte hektar.

Han skal også eie en bolig i London med sju soverom, hjemmekino og et tyrkisk dampbad. Han eier også superyachten «Clio» som skal ha seilt til en trygg havn på Maldivene - som ikke har utleveringsavtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer