- Skal vi bare forsvinne?

Alan Hansen hadde satset alt på å oppfylle drømmen, men tidspunktet kunne ikke ha vært verre. Nå frykter han for framtida.

BRUTALT RAMMET: Alan Hansen og kona Jana var godt i gang med å lansere flere nye salonger da bransjen de har satset på brått ble brutalt rammet av coronakrisa. Nå frykter han for framtiden. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
BRUTALT RAMMET: Alan Hansen og kona Jana var godt i gang med å lansere flere nye salonger da bransjen de har satset på brått ble brutalt rammet av coronakrisa. Nå frykter han for framtiden. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Den 5. mars åpnet Alan Hansen og kona Jana det som foreløpig er parets tredje frisørsalong, en såkalt barbershop hvor menn kan få trimmet både hår og skjegg. Nøyaktig ei uke seinere kom den brutale beskjeden om at salongen måtte stenge med umiddelbar virkning.

- Da vi åpnet var det allerede snakk om coronaviruset, men bare ei uke seinere måtte alle frisørsalonger i landet stenges.

Ekteparet, som opprinnelig er fra Syria, startet en skjønnhetssalong i Ski i 2014. I løpet av de siste seks åra har de utvidet driften til flere frisørsalonger, og planen var å fortsette veksten til en større kjede.

Nå frykter han at selskapet i verste fall kan gå konkurs før eventyret har rukket å komme ordentlig i gang.

- Møter veggen

Hansen sier han allerede hadde signert leieavtale med Sandvika Storsenter om å åpne en ny salong der i begynnelsen av mai.

- Men med den økonomiske situasjonen nå så begynner vi å møte veggen. Vi vet rett og slett ikke hvordan dette kommer til å gå, sier Hansen tydelig opprørt til Børsen.

Firmaet har allerede permittert tolv ansatte. Mange av dem har flyktet fra krig i hjemlandet, på jakt etter et nytt liv i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer