Skandalepolitiker dømt til fengsel

Kroatias tidligere statsminister Ivo Sanader er dømt til seks års fengsel for å ha tatt imot bestikkelser fra lederen av et ungarsk energiselskap.

KORRUPSJONSDOM: Kroatias tidligere statsminister Ivo Sanader er dømt til seks års fengsel for å ha tatt imot bestikkelser fra lederen av et ungarsk energiselskap.

Foto: STR / AFP / NTB Scanpix
KORRUPSJONSDOM: Kroatias tidligere statsminister Ivo Sanader er dømt til seks års fengsel for å ha tatt imot bestikkelser fra lederen av et ungarsk energiselskap. Foto: STR / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leder Zsolt Hernadi for det ungarske energiselskapet MOL ble dømt til to års fengsel, ifølge den kroatiske kringkasteren HRT.

Sanader fikk 10 millioner euro, om lag 98,5 millioner kroner, for å la Hernadis selskap få innflytelse over det statlige kroatiske energiselskapet INA. Dette skjedde like før Sanader gikk av som statsminister i 2009, slår en domstol i Zagreb fast.

Både Sanader og Hernadi nekter straffskyld og har avvist anklagene.

Tapte anken

Sanader ble opprinnelig dømt til åtte og et halvt års fengsel i saken. Kroatias høyeste domstol opphevet imidlertid denne dommen og ba om en ny rettsbehandling som følge av prosedyrefeil.

Den tidligere statsministeren er blitt dømt flere ganger siden han gikk av og soner allerede en dom på seks år for en annen korrupsjonssak. Denne dommen kom i april i år. I 2018 ble han dømt til to og et halvt års fengsel for å være krigsprofitør.

Sanader var Kroatias statsminister fra 2003 til 2009, men siden har hans politiske ettermæle falt i grus som følge av korrupsjonsskandalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer