Nordic Waste:

Skandaleselskap er konkurs

Nordic Waste er under hardt vær i Danmark. Nå har de meldt oppbud.

MILJØKATASTROFE: Danske myndigheter frykter at byen Ølst vil bli begravd av skredet. Foto: Randers kommune
MILJØKATASTROFE: Danske myndigheter frykter at byen Ølst vil bli begravd av skredet. Foto: Randers kommune Vis mer
Publisert

Det danske selskapet Nordic Waste, som står ansvarlig for den pågående miljøkatastrofen ved byen Ølst i Danmark, har begjært seg konkurs. Det melder selskapet i en pressemelding fredag.

Styreleder i selskapet, Søren Hansen, kaller oppbudet «en tøff og nødvendig beslutning».

- Nordic Waste deler fullt ut alles bekymring for jordskredet. Dessverre har skredet nådd et omfang som gjør at vi som selskap ikke har mulighet til å løse oppgaven med å bekjempe det, sier han i pressemeldinga.

Konkursen betyr at regninga for det massive redningsarbeidet som nå pågår på stedet, kan havne hos skattebetalerne. Det skriver danske DR.

Ifølge COWI vil bekjempelsen og opprydning av raset ta flere år, og kan medføre en regning på opp mot 2,2 milliarder danske kroner - tilsvarende nesten 3,4 milliarder norske kroner.

Det var i begynnelsen av desember at så mye som tre millioner kubikkmeter jord kan ha satt seg i bevegelse ved Nordic Waste sitt anlegg på Randers i Danmark. Skredet har vært en pågående miljøkatastrofe siden.

Randers kommune har jobbet døgnet rundt for å forebygge miljøskader i området. De frykter at jorda vil kunne begrave byen Ølst, dersom det ikke stanses.

Det er mangemilliardæren Torben Østergaad-Nielsen og hans to døtre som er hovedaksjonærer i Nordic Waste.