Plutselig «solgt»

Skandinaviske turister raser

Turistene skal ha fått den korte beskjeden via telefaks - midt i ferien. Detur bekrefter til Børsen at chartersesongen er kansellert, men benekter at de står bak faksen.

FAKS: Denne beskjeden skal flere danske turister ha fått - midt i ferien. Foto: Privat
FAKS: Denne beskjeden skal flere danske turister ha fått - midt i ferien. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt sprøtt, sier turist Benny Ragner (61) til den danske avisa BT om situasjonen.

Etter en seig, toårig pandemi var nok mange klare for igjen å kunne reise knirkefritt. Men det er ikke bare bare.

Plutselig solgt

For midt i ferien til solhungrige skandinaver denne uka, fikk de beskjed om at reiseselskapet Detur er solgt. Alle transaksjoner er satt på vent.

Denne informasjonen ble formidlet turistene via telefaks mens de var på utenlandsferie onsdag kveld, melder Ekstra Bladet.

«Detur er solgt til et større selskap. Alle transaksjoner er for øyeblikket på vent. Du må betale hotellet ditt, ta med deg kvitteringen og sende den til kundeservice sammen med bestillingen. Når den nye eieren har fått tilgang til transaksjonene, vil pengene bli returnert» heter det i telefaksen som gjestene skal ha mottatt.

- Fryktelig oppførsel

Flere flyavganger er kansellert og mange blir ombooket til tidligere avganger hjem. På et hotell i Alanya, skal det ha oppstått amper stemning mellom gjester og hotellansatte, skriver SVT.

- Det har vært en fryktelig oppførsel fra Detur. Ok, de går konkurs eller hva som har skjedd, men det får vi ingen klarhet i. Vi har ikke fått den minste beskjeden fra dem, sier svensken Christer Simestad til SVT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer