Japans statsminister Fumio Kishida skapte reaksjoner da han sammen med tre andre ministere spiste rå fisk fra Fukushima under et lunsjmøte onsdag.
Framvisningen ble gjort for å vise innbyggerne at landets sjømat er trygg etter utslipp av renset kjølevann fra det ulykkesrammede atomkraftverket, melder nyhetsbyrået AP.
På menyen sto det flyndre, blekksprut og havabbor - alt fanget utenfor Fukushima-kysten etter utslippet.
De nøt også ris, grønnsaker og frukt som skal være høstet fra samme område, ifølge landets økonomi- og industriminister Yasutoshi Nishimura som også var på møtet.

Importforbud
I 2011 ble Fukushima-anlegget rammet av en tsunami. Katastrofen førte til nedsmelting i atomkraftverket, og 160 000 mennesker måtte evakuere som følge av strålingsfare.
Regjeringen har nå begynt å fjerne de store mengdene med vann som holdes i tankene.

Tømmer radioaktivt avfall i Stillehavet
Utslippet begynte forrige uke, og ventes å fortsette i flere tiår. Det har møtt sterk motstand fra lokale fiskere.
Kina har innført umiddelbar importstans av japansk sjømat som svar på utslippene. De reagerer på sterkt på at Japan lar spillvannet renne ut i Stillehavet.
I både Kina og Sør-Korea deltar tusenvis i protester for å fordømme prosjektet. Det blir også meldt om steinkasting mot Japans ambassade i Beijing.
- Det er ekstremt beklagelig og bekymringsfullt, sier Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi.
Japan slår imidlertid hardt ned på kritikken fra Kina, og åpner for å klage inn landet til Verdens handelsorganisasjon (WTO).
- Japan vil ta nødvendige skritt langs ulike veier, blant annet innenfor rammeverket av WTO, sa Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi tirsdag, ifølge NTB.
Ikke farlige nivåer
Stuntet til regjeringen får også gjennomgå på sosiale medier. Flere spøker med at ministrene vil lyse i mørket på grunn av radioaktive stoffer.
- Vent til de skrur av lyset, skriver en Twitter-konto.
- Hvordan kan de bevise at fisken ikke er importert?, spør en annen.

Ifølge japanske myndigheter inneholder spillvannet det radioaktive stoffet tritium, men i en mengde som ikke utgjør fare.
Rafael Grossi, sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), bekrefter at det ikke er farlige nivåer i vannet som er sluppet ut i havet så langt.
De vil fortsette å overvåke situasjonen «til siste dråpe er sluppet ut», skriver NTB.
Setter inn tiltak
Landets økonomi- og industriminister roste statsministerens innsats for å vise at vannet er trygt.
- Lunsjen viser Kishidas sterke forpliktelse til å ta lederskap i og takle skade på omdømmet, samtidig som han står med fiskerisamfunnet i Fukushima. Det er viktig å vise hvor trygt dette er, basert på vitenskapelige bevis, uttalte Nishimura, ifølge AP.
Torsdag besøkte statsministeren fiskemarkedet Toyoso i Tokyo, der han igjen smakte på sjømaten. Han ønsket å vise sin støtte etter Kinas importforbud.
- Vi vil sette sammen støttetiltak for fiskerivirksomheten. Vi vil også be Kina droppe handelsrestriksjonene, som er uten vitenskapelig grunnlag, lovte Kishida.