Skaper sinne: - Absurd

En rekke republikanere er svært kritiske til USAs pengebruk på bistand til Ukraina.

STÅENDE APPLAUS: Onsdag 21. desember talte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til den amerikanske kongressen under hans besøk i Washington, D.C. VIdeo: AP. Reporter: Magnus Paus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag norsk tid talte Volodymyr Zelenskyj til den amerikanske Kongressen. Timer tidligere møtte han USAs president Joe Biden i Det hvite hus.

Der lovet Biden blant annet at USA sender nesten 2 milliarder dollar i ekstra sikkerhetshjelp til Ukraina – inkludert et sofistikert nytt luftforsvarssystem som Zelenskyj har bedt om i flere måneder.

Støtten føyer seg inn i rekken med amerikansk bistand til Ukraina. Noe som har skapt en økende frustrasjon blant republikanske politikere i landet.

Kevin McCarthy, republikanernes mindretallsleder i Representantenes hus, forteller CNN at talen til den ukrainske presidenten i Kongressen var god, men at han og republikanerne ikke er forberedt på å gi landet en såkalt blank sjekk.

- Jeg tror ikke folk kommer til å sitte i en resesjon og skrive en blank sjekk til Ukraina. Det vil de bare ikke gjøre, sier McCarthy til Punchbowl News.

- Absurd

Den kontroversielle republikanske politikeren Marjorie Taylor Greene var enda tydeligere om hva hun mener i en rekke tweets onsdag og at Zelenskyj kom til å be om ytterligere støtte under hans tale i kongressen skaper sinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer