Skaper sinne: - Absurd

En rekke republikanere er svært kritiske til USAs pengebruk på bistand til Ukraina.

STÅENDE APPLAUS: Onsdag 21. desember talte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til den amerikanske kongressen under hans besøk i Washington, D.C. VIdeo: AP. Reporter: Magnus Paus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag norsk tid talte Volodymyr Zelenskyj til den amerikanske Kongressen. Timer tidligere møtte han USAs president Joe Biden i Det hvite hus.

Der lovet Biden blant annet at USA sender nesten 2 milliarder dollar i ekstra sikkerhetshjelp til Ukraina – inkludert et sofistikert nytt luftforsvarssystem som Zelenskyj har bedt om i flere måneder.

Støtten føyer seg inn i rekken med amerikansk bistand til Ukraina. Noe som har skapt en økende frustrasjon blant republikanske politikere i landet.

Kevin McCarthy, republikanernes mindretallsleder i Representantenes hus, forteller CNN at talen til den ukrainske presidenten i Kongressen var god, men at han og republikanerne ikke er forberedt på å gi landet en såkalt blank sjekk.

- Jeg tror ikke folk kommer til å sitte i en resesjon og skrive en blank sjekk til Ukraina. Det vil de bare ikke gjøre, sier McCarthy til Punchbowl News.

- Absurd

Den kontroversielle republikanske politikeren Marjorie Taylor Greene var enda tydeligere om hva hun mener i en rekke tweets onsdag og at Zelenskyj kom til å be om ytterligere støtte under hans tale i kongressen skaper sinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.