Skaper storm: - Skremmende

Næringslivstopp Bjørn Risa sa at han ikke ville ansette folk over 40 år. Det gikk ikke i god jord hos alle.

VEKKER OPPSIKT: Toppsjef i entreprenørselskapet Risa, Bjørn Risa, har fått mye oppmerksomhet det siste døgnet. Foto: Risa
VEKKER OPPSIKT: Toppsjef i entreprenørselskapet Risa, Bjørn Risa, har fått mye oppmerksomhet det siste døgnet. Foto: Risa Vis mer
Publisert

DeI et intervju med Stavanger Aftenblad som ble publisert mandag, sier toppleder i entreprenørselskapet Risa, Bjørn Risa, at han ikke vil ansette folk over 40 år.

- Når vi har ansatt eldre folk, brukte de mye tid på å fortelle hvordan de gjør ting andre steder. Det har jeg prøvd og det gikk ikke godt. Vi har veldig tro på hvordan vi driver Risa nå. Vi har tro på kompetansen hos folkene våre og at vi selv vet hva som skal til for å dra oss videre inn i neste epoke. Vi mangler ikke noe, sier han i intervjuet.

Det har satt sinnene i kok hos mange.

TRØBBEL: Da Uber-sjåføren Randy Clark skulle hente Hans Berglund kranglet de om en liten detalj. Da skjedde dette. Video: Randy Clark. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Sier en del

Blant dem er gründer og fast kommentator i Stavanger Aftenblad, Fredrik Fornes.

- Det er skremmende at folk bare får drive på uten at noen reagerer. Det sier en del om hvor mye tolerert den type diskriminering er i dag. Det er bekymringsverdig, sier han til Jærbladet.

Entreprenørselskapet Risa omsetter for 1,8 milliarder, og har 600 ansatte.

Bjørn Risa har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser. Til Telemarksavisa sier han at han har fått mange reaksjoner på uttalelsen.

- Det har vært full fyr, og telefonen har ikke stått stille. Det kommer tilbakemeldinger fra alle kanter av landet, sier han til avisa.

- Liker diskusjoner

Han angrer ikke på uttalelsen.

- Jeg liker diskusjoner, har respekt for folk og vil opptre ydmykt, men jeg står likevel for det jeg sa. Men så vet jeg at folk reagerer forskjellig på ting. Jeg beklager om noen har følt seg truffet, sier han til TA.

Risa stilte også opp i Dagsnytt 18 tirsdag ettermiddag, der han møtte stortingsrepresentant for Ap, Tuva Moflag til debatt.

- Vi ønsker å utvikle de som er internt i selskapet i dag. Det er en stimulering til at folk skal få lov til å bli gamle i jobben sin, og vi opplever at vi må tilrettelegge for at folk skal få lov til å jobbe lenger. Og da trenger vi å fylle på med ungdom. Det er viktig for å skape en balanse i kompetanse, sa han da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer