Feil i skattemeldingen:

Skattebrøler: - Ansvarsfraskrivelse

Borettslag-beboere i Oslo oppdaget feil på skattemeldingen som kunne kostet dem dyrt. Nå viser problemet seg å være langt mer omfattende.

KRITISK: I Tøyenhagen borettslag har mange av beboere fått oppført leiligheten som sekundærbolig. Feilen kunne resultert i en skattesmell. Avbildet er beboer Stein Runar Østigaard (t.h.) og styreleder i borettslaget Jøran Grønstad. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
KRITISK: I Tøyenhagen borettslag har mange av beboere fått oppført leiligheten som sekundærbolig. Feilen kunne resultert i en skattesmell. Avbildet er beboer Stein Runar Østigaard (t.h.) og styreleder i borettslaget Jøran Grønstad. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det jeg reagerer på er Skatteetatens ansvarsfraskrivelse. Dette er ikke en liten feil, sier Stein Runar Østigaard til Børsen.

I helga skrev E24 at over 100 personer i Dreieskivakvartalet borettslag i Oslo hadde oppdaget en grov bommert i skattemeldingen. Beboernes leiligheter var feilaktig oppført som sekundærbolig.

Det kunne potensielt kostet dem titusener av kroner. Nå viser det seg at Dreieskivakvartalet ikke er langt fra unik i sin sak. Overfor Børsen anslår Skatteetaten at cirka 1000 eiendommer kan være rammet.

Risikerer kraftig smell

Ovennevnte Østigaard er beboer i Tøyenhagen borettslag i Oslo. Her har han bodd siden 2004, og har aldri eid en sekundærbolig.

Overraskelsen var derfor stor da han oppdaget at primærboligen var omgjort til sekundær i skattemeldingen for 2020.

Ved primærboliger tar man utgangspunkt i en formuesverdi på 25 prosent av boligverdien. Ved sekundærbolig beregner man hele 90 prosent. En feilberegning i slike tilfeller kan derfor resultere i en heftig skattesmell.

- Ansvaret er ditt

Overfor E24 forklarte Skatteetaten på generelt grunnlag at slike feil eksempelvis kan oppstå dersom det gjøres endringer ved seksjoneringen av et borettslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.