Skattefusk-varslene har skutt i været

Tipsene strømmer inn til Skatteetaten etter at de innførte en ny og enklere løsning for å varsle om svart arbeid, ulovlig utleie og andre skatteunndragelser.

ØKER: Skatteetaten opplever betydelig økning i antall tips etter at de laget en ny elektronisk tipsløsning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
ØKER: Skatteetaten opplever betydelig økning i antall tips etter at de laget en ny elektronisk tipsløsning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Den elektroniske tipsløsningen på Skatteetatens nettside ble innført i begynnelsen av desember. Allerede den første måneden kom det inn 346 tips, noe som er en økning på 23 prosent fra året før. I januar gjorde tipsmengden ytterligere et byks med 526 tips – en økning på 58 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Det har vært en betydelig oppgang etter at vi lanserte løsningen. Vi tar det som en indikasjon på at den er enkel å bruke, og at folk ønsker å bidra til at alle skal betale riktig skatt og avgift, sier divisjonsdirektør Eve Vangsnes Bergli i Skatteetaten til NTB.

De siste årene har det kommet inn mellom 3700-4500 tips årlig.

Stor bredde

Tipsene dreier seg både om store og små saker, og det varsles både om privatpersoner, næringsdrivende og bedrifter.

- Det er en stor bredde. Tipsene kan være knyttet til registrering og rapportering, for eksempel ved utleie av eiendom, skjult inntekt og formue i utlandet, eller det kan dreie seg om arbeidslivskriminalitet. Noen ganger er tipsene starten av en sak, men oftest supplerer de pågående saker eller områder vi ser nærmere på, sier Bergli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer