Skattekanonade mot Erna

De står i frontlinja i jakten på coronasvindlere og andre kriminelle som snyter fellesskapet for milliarder. Nå retter de skytset mot regjeringens strategi for å bekjempe arbeidslivskriminalitet.

KRITIKK: Regjeringens strategi i kampen mot arbeidslivskriminalitet løser ikke den alvorlige økonomiske kriminaliteten, mener Skatterevisorenes forening. Statsminister Erna Solberg (H) velger å la Finansdepartementet svare på alarmen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITIKK: Regjeringens strategi i kampen mot arbeidslivskriminalitet løser ikke den alvorlige økonomiske kriminaliteten, mener Skatterevisorenes forening. Statsminister Erna Solberg (H) velger å la Finansdepartementet svare på alarmen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Vi skulle gjerne gått grundigere etter bakmennene. Nå blir det litt for mye fokus på kampen mot sosial dumping, på bekostning av bekjempelse av virkelig tung økonomisk kriminalitet.

Det sier Odd Arne Kjellstadli til Børsen. Han er leder i Skatterevisorenes Forening, som organiserer ansatte i skatteetaten som jobber med skatte- og avgiftskontroll.

- Vi har tradisjonelt høy terskel for å si fra. Men det som skjer nå, er så alvorlig at vi ikke kan la være. Vi frykter rett og slett at skatteetatens rolle som kontrollmyndighet forvitrer. Konsekvensen kan bli at kriminelle aktører får et enda større spillerom, sier Kjellstadli.

Bestemmer selv

Børsen har spurt om hvordan statsminister Erna Solberg (H) stiller seg til dette varselet. Statsministerens kontor sendte henvendelsen videre til Finansdepartementet, der statssekretær Magnus Thue (H) blant annet svarer følgende i en e-post:

- Vi tar bekymringen på alvor, og regjeringen prioriterer kampen mot arbeidslivskriminalitet høyt. Samtidig mener vi det er skatteetaten selv som er best egnet til å se ulike virkemidler i sammenheng og til å vurdere hvordan kontrollressursene bør disponeres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.