Skattelistekjendisen: Fremdeles «ingen inntekt»

Den tidligere milliardæren står fremdeles oppført uten inntekt, men skatteregninga øker - litt.

FIKK BEHOLDE HUSET: Da Einar Aas' «veddemål» gikk spektakulært galt, måtte han selge nesten alt han eide. Men han fikk beholde huset sitt i Grimstad. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
FIKK BEHOLDE HUSET: Da Einar Aas' «veddemål» gikk spektakulært galt, måtte han selge nesten alt han eide. Men han fikk beholde huset sitt i Grimstad. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Einar Aas (51) er Grimstad-mannen som er en av få nordmenn som med rette kan kalles en «skattelistekjendis».

Han har så definitivt aldri vært en som har oppsøkt mediene av egen frie vilje, tvert imot har han bare unntaksvis bidratt med korte kommentarer i saker som omhandler ham selv.

Likevel har 51-åringen hvert eneste år i mange år måttet tåle medienes søkelys en gang i året - i forbindelse med skattelistene.

Katastrofalt «veddemål»

Aas ble kjent for å ha stor suksess med å trade kraft som privatperson. Han brukte sine egne midler, og dro inn enorme summer.

Dette førte til at sørlendingen i årevis bidro med ekstremt store skatteinntekter til fellesskapet, som spesielt Grimstad kommune fikk nyte godt av.

I 2016 skattet han i alt 227 millioner kroner av en inntekt på 883 millioner, men ikke lenge etter dette ble det en bråstopp på både Aas' store skatteinnbetalinger og hans inntekt.

Høsten 2018 inngikk han nemlig et katastrofalt «veddemål» på kraftbørsen og tapte hele formuen på over 1,6 milliarder kroner.

Dermed var Aas' tid på toppen av skattelistene over. I både 2018 og 2019 sto han oppført med null i formue, inntekt og skatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer