Oligarksanksjoner:

Skiftet eier på dagen

Enda en superyacht som skal ha tilhørt den russiske oligarken Roman Abramovitsj skiftet eier samme dag som Russland invaderte Ukraina.

SUPERYACHT: Aquamarine er den femte yachten som nylig har vært tilknyttet Chelsea-eieren Roman Abramovich. Foto: Heesen Yachts
SUPERYACHT: Aquamarine er den femte yachten som nylig har vært tilknyttet Chelsea-eieren Roman Abramovich. Foto: Heesen Yachts Vis mer
Publisert

Den femti meter lange yachten Aquamarine er, i likhet med flere andre oligark- yachter, nå under reparasjon i en nederlandsk hangar i Vlissingen.

Før invasjonen av Ukraina tilhørte den en av Russlands mest kjente forretningsmenn, Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Det avslører The Guardian.

24. februar gikk eierskapet av yachten over fra et selskap, som tidligere var kontrollert av Abramovitsj, til en nær kollega av ham, den russiske forretningsmannen David Davidovitsj.

Dette er dermed den femte yachten som det blir kjent at er tilknyttet Abramovitsj.

Han er ilagt sanksjoner fra både Storbritannia og EU på grunn av sin tilknytning til den russiske presidenten, Vladimir Putin.

Bekrefter eierskap

Hans samling av båter inkluderer to megayachter verdt mer enn en milliard dollar, som ble flyttet til Tyrkia da han ble svartelistet, samt to mindre båter som ligger fortøyd i Karibien.

- Jeg kan bekrefte at jeg er eieren av MHC Jersey Ltd og Aquamarine-yachten, skriver Davidovich i en uttalelse til The Guardian.

Nytt eierskap av selskap

Tidligere har også The Wall Street Journal rapportert at investeringsselskapet Norma Investments, som Abramovitsj tidligere skal ha eid, fikk et nytt eierskap da Ukraina ble invadert 24. februar. Davidovich var mannen som også skulle også ta over investeringsselskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer