Skjenkestopp

- Skikkelig provosert

Opposisjonen reagerer kraftig på Vedums utspill om skjenkestopp. Frps Bård Hoksrud spør seg om finansministeren vet noe vi andre ikke gjør.

PROVOSERT: Frps Bård Hoksrud mener regjeringen fremstår som et «freak show». Foto: Ørn Borgen / NTB
PROVOSERT: Frps Bård Hoksrud mener regjeringen fremstår som et «freak show». Foto: Ørn Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det ser ut som et «freak show». Dette blir et spill om hvem som skal ha æren for forslaget.

Det sier helsepolitisk talsperson i Frp Bård Hoksrud om Trygve Slagsvold Vedums utspill om skjenkestoppen i Dagbladet lørdag.

Finansministeren sier det nå er på tide å åpne kranene.

- Dersom det ikke kommer tunge faglige råd som fraråder det, så må vi lempe på skjenkestoppen denne uka. Normalen må være å ha et så åpent samfunn som mulig. Målet er åpne kraner, sier Vedum til Dagbladet.

- Arrogant

Så seint som torsdag stemte Stortinget, med regjeringspartiene Ap og Sps stemmer, ned forslag om at skjenkestoppen skal opphøre umiddelbart.

Det får Hoksrud til å reagere.

- Vedums partikollega argumenterte da med at vi må forholde oss til de faglige rådene og stemte arrogant ned vårt forslag. Bare noen dager seinere er Vedum ute og mener det samme. Det ser ikke bra ut.

- Det virker som Trygve vet mer enn det vi gjør, sier Hoksrud.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har gjentatte ganger gjort det klart at de ikke vil gjøre noe med skjenkeforbudet før 14. januar. Denne uka advarte hun dem som håper på store lettelser i tiltak den kommende uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.