MacKenzie Scott:

Skilsmisseoppgjør til Flyktninghjelpen

MacKenzie Scott er på god vei med å dele ut formuen til veldedige formål. Noen av pengene har funnet veien til Norge.

TIDENES DYRESTE SKILSMISSE: Etter 25 år gikk Jeff Bezos og MacKenzie Scott fra hverandre i 2019. Foto: Dia Dipasupil / Getty / NTB
TIDENES DYRESTE SKILSMISSE: Etter 25 år gikk Jeff Bezos og MacKenzie Scott fra hverandre i 2019. Foto: Dia Dipasupil / Getty / NTB Vis mer
Publisert

I 2019 valgte filantrop og forfatter Mackenzie Scott (51) og Amazon-gründer Jeff Bezos å skille seg. Skilsmissen er omtalt som tidenes dyreste, ettersom Scott fikk med seg Amazon-aksjer verdt 321 milliarder kroner.

Kort tid seinere meldte 51-åringen at hun ville donere bort halve formuen, og hun er godt i gang.

- Jeg har uforholdsmessig mye penger jeg kan dele, sa hun den gang.

Scott la forrige uke ut et blogginnlegg hvor hun kunngjorde at hun siden juni har donert til sammen 3,9 milliarder dollar til 465 ideelle organisasjoner.

Blant dem er Flyktninghjelpen, som har mottatt 26 millioner kroner fra milliardæren. Det bekrefter de overfor Bistandsaktuelt.

- Vår generalsekretær Jan Egeland ble i mars plutselig bedt om å ringe en representant for MacKenzie Scott, og vi lurte da veldig på hva det gjaldt. At de ønsket å komme med denne viktige støtten og anerkjennelsen av arbeidet vårt var en veldig gledelig overraskelse, sier kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen, Tiril Skarstein, til avisa.

Ifølge henne erkjenner Scott organisasjonen som blant de mest effektive hjelperne i Ukraina og nabolandene, som er bakgrunn for støtten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.