Aleksej Navalnyj:

Skiparadis koples til Putin

Statseide Gazprom tok regningen for den gigantiske resorten i Russlands ferieparadis Sotsji. Nå hevder opposisjonsgruppe at det er Putin selv som eier palasset.

PUTINS? I flere år har ulike uavhengige kilder hevdet at dette skipalasset egentlig er Putins eget. Skjermdump: Google Maps
PUTINS? I flere år har ulike uavhengige kilder hevdet at dette skipalasset egentlig er Putins eget. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske opposisjonspolitikeren og aktivisten Aleksej Navalnyj har i en årrekke jaktet på den russiske presidentens reelle formue.

Allerede i 2021 publiserte han en gransking som konkluderte med at det som hevdes å være verdens dyreste palass, beliggende på en ekstravagant eiendom ved Svartehavet, skal ha blitt oppført ved hjelp av oligark-penger for Vladimir Putin.

Nå har teamet til den fengslede opposisjonspolitikeren publisert en ny video på YouTube. Der hevdes det at presidenten skal være den reelle eieren av nok et luksuspalass.

  • En tidligere versjon av denne saken ble publisert 3. april 2023. Den baserte seg på en misforståelse om at et nyoppdaget missilsystem ble knyttet til et tidligere omtalt Putin-palass ved Svartehavet. Vi presiserer at det er snakk om to unike palass. Den nye versjonen beskriver det som skal være Putins vinterpalass.

De mener å kunne koble en gigantisk eiendom i russernes ferieparadis Sotsji, til Putin. Eiendommen eies på papiret av det statseide gasselskapet Gazprom, men skal i virkeligheten være presidentens private skiparadis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer