Skipperen etterforskes for drap

Adrienne Vaughan (45) døde i en båtulykke på ferie i Italia denne uka. Nå etterforskes båtføreren for drap.

TRAGISK ULYKKE: Båten forlagsdirektøren satt i krasjet inn i en større seilbåt, som var en del av en bryllupsfeiring. Foto: Cobra Team/Backgrid/NTB
TRAGISK ULYKKE: Båten forlagsdirektøren satt i krasjet inn i en større seilbåt, som var en del av en bryllupsfeiring. Foto: Cobra Team/Backgrid/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag denne uka døde Adrienne Vaughan, direktør i den amerikanske delen av forlagshuset Bloombury, i en tragisk ulykke da hun var på ferie i Italia med familien.

Hun var på ferie med ektemannen og sine to barn da ulykken skjedde. Familien hadde leid en båt i byen Nerano, sør for Napoli.

Etterforskes

Da den krasjet med en større seilbåt, skal Vaughan ha falt ut i vannet, og blitt drept av båtens propell.

På en pressekonferanse seint i går kveld sa Giuseppe Borrelli, en representant fra italienske myndigheter, at båtføreren nå blir etterforsket for drap. Det melder flere internasjonale medier, blant annet nyhetsbyrået AP.

Båtføreren ble også skadet i ulykken.

Det ble først meldt at han hadde testet positivt for rus på en blodprøve, men på pressekonferansen lørdag kveld sa Borrelli at testen foreløpig er usikker.

Hylles

Vaughans to barn, på åtte og tolv år, skal ikke ha blitt fysisk skadet i ulykka. Ektemannen hennes skal derimot ha fått små skader.

Forlagsdirektørens kolleger i styret i forleggerforeningen Association of American Publishers, hyller 45-åringen i en uttalelse:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.