Skipsreder tok ubuden gjest på fersken

Med politiet på tråden, fulgte en av Bergens rikeste etter mannen som brøt seg inn i hytta hans.

EIENDOMMEN: En ubuden gjest ble tatt på fersken av skipsreder Tom Steckmest torsdag kveld. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
EIENDOMMEN: En ubuden gjest ble tatt på fersken av skipsreder Tom Steckmest torsdag kveld. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Torsdag kveld ble skipsreder Tom Christopher Steckmest (56) vitne til at en mann brøt seg inn i hytta hans i Øvre Ervik.

Hytta er plassert på en større eiendom der skipsrederen selv bor. Mannen ble fanget på kamera da han knuste ei rute for deretter å overnatte i den gamle tømmerhytta.

Ifølge BA, som først omtalte saken, hadde vedkommende med seg en kvinnelig overnattingsgjest for anledningen.

- Ble anholdt

Overfor Børsen opplyser politiet at de fikk melding om hendelsen fra Steckmest klokka 08.24 fredag morgen.

- Vi fikk melding om at det skulle være en ubuden gjest inne i et gjestehus, eller hytte, på en adresse i Øvre Ervik i Bergen. Melder var utenfor og så vedkommende inne i bygget, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til Børsen.

INNBRUDD: En person har stjålet Van Gogh-maleriet Parsonage Garden at Nuenen in Spring, til en verdi av rundt 63 millioner kroner. Reporter: Christian Wehus. Video: NTB/Scanpix. Vis mer

Mens Steckmest var på telefon med politiet, forsvant den ubudne gjesten fra huset. Men skipsrederen, som er en av Bergens rikeste personer, fulgte etter i bil med politiet på tråden.

- (...) Han (ubuden gjest, journ.anm.) forlot stedet, men jeg fulgte etter. Jeg hadde hele tiden politiet på tråden, og de pågrep ham ved Rema 1000. Det er rundt 500 meter fra hytta, sier Steckmest til BA.

- Klokka 08.33 anholdt vi den mistenkte ikke så langt unna adressen, bekrefter Hellesund.

- Det var raskt?

- Det er snakk om sentrale strøk i Bergen, og vi hadde ikke andre pågående hendelser. Men det var selvfølgelig til hjelp at melder fulgte med.

- Ikke noe stjålet

Steckmest skryter uhemmet av politiets innsats.

- Det er veldig prisverdig at de kunne stille sine ressurser til disposisjon så raskt, sier han til BA.

- Det er selvfølgelig kjekt det, sier Hellesund til Børsen om anerkjennelsen.

Den pågrepne er en mann i slutten av 20-åra, som beskrives som en kjenning av politiet.

- Vedkommende hadde knust en rute for å komme seg inn i bygget. Det er ikke meldt om at noe er tatt, og det var heller ikke grunnlag for å sette vedkommende i arrest, sier Hellesund.

Mannen, som ikke ønsket å forklare seg for politiet, ble sluppet løs etter avhør.

Tom Steckmest regnes som en av Bergens rikeste menn. I skattelistene for 2018 står 56-åringen oppført med en formue på 361,7 millioner kroner.

Det har foreløpig ikke lykkes Børsen å komme i kontakt med Steckmest.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer