Skipsreder tok ubuden gjest på fersken

Med politiet på tråden, fulgte en av Bergens rikeste etter mannen som brøt seg inn i hytta hans.

EIENDOMMEN: En ubuden gjest ble tatt på fersken av skipsreder Tom Steckmest torsdag kveld. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
EIENDOMMEN: En ubuden gjest ble tatt på fersken av skipsreder Tom Steckmest torsdag kveld. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Torsdag kveld ble skipsreder Tom Christopher Steckmest (56) vitne til at en mann brøt seg inn i hytta hans i Øvre Ervik.

Hytta er plassert på en større eiendom der skipsrederen selv bor. Mannen ble fanget på kamera da han knuste ei rute for deretter å overnatte i den gamle tømmerhytta.

Ifølge BA, som først omtalte saken, hadde vedkommende med seg en kvinnelig overnattingsgjest for anledningen.

- Ble anholdt

Overfor Børsen opplyser politiet at de fikk melding om hendelsen fra Steckmest klokka 08.24 fredag morgen.

- Vi fikk melding om at det skulle være en ubuden gjest inne i et gjestehus, eller hytte, på en adresse i Øvre Ervik i Bergen. Melder var utenfor og så vedkommende inne i bygget, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til Børsen.

Mens Steckmest var på telefon med politiet, forsvant den ubudne gjesten fra huset. Men skipsrederen, som er en av Bergens rikeste personer, fulgte etter i bil med politiet på tråden.

- (...) Han (ubuden gjest, journ.anm.) forlot stedet, men jeg fulgte etter. Jeg hadde hele tiden politiet på tråden, og de pågrep ham ved Rema 1000. Det er rundt 500 meter fra hytta, sier Steckmest til BA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.