Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen er død

- En av de mest sentrale bidragsyterne i norsk maritim næring gjennom årtier, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund.

GÅTT BORT: Skipsreder og mangeårig styreleder Wilhelm Wilhelmsen har gått bort. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GÅTT BORT: Skipsreder og mangeårig styreleder Wilhelm Wilhelmsen har gått bort. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen har gått bort, 82 år gammel. Det opplyser Wilhelmsen-gruppen i en pressemelding.

Wilhelmsen gikk bort lørdag. Han etterlater seg kona Ninni, tre barn og åtte barnebarn.

Aktiv til siste slutt

Skipsrederen var fjerde generasjons eier av familierederiet i Tønsberg, som ble etablert i 1861. Wilhelmsen var selv del av bedriften fra ung alder av og ble styreleder i Wilhelmsen-gruppen i 1992. Wilhelmsen-familien er en av Norges rikeste familier.

Med unntak av en kort periode som administrerende direktør var skipsrederen styreleder helt fram til 2010. Han var aktiv i selskapet fram til dagen han døde, skriver selskapet i pressemeldingen.

I 2007 ble Wilhelmsen utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Dette «for samfunnsnyttig virke». Wilhelmsen-gruppen er en av verdens største maritim-grupper, med nesten 15 000 ansatte.

- Helt sentral

- Det er med sorg vi har mottatt meldingen om at Wilhelm Wilhelmsen har gått bort. Han har vært helt sentral i å utvikle rederiet Wilhelmsen til å bli en av verdens ledende maritime konsern blant annet innen biltransport og som leverandør av tjenester til skipsfarten over hele verden, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Harald Solberg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer