Skisserer skrekkbilde: - Sjokkerende

Sjeføkonom mener det er «hevet over enhver tvil at denne krisen vil gjøre nasjonen fattigere.»

- DRAMATISK: NHOs sjeføkonom Øystein Dørum frykter konsekvensene coronakrisen vil få for det norske samfunnet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
- DRAMATISK: NHOs sjeføkonom Øystein Dørum frykter konsekvensene coronakrisen vil få for det norske samfunnet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er svært, svært, svært, sjokkerende tall, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum til Børsen.

Han refererer til dagens dystre statistikk fra Nav. Etter flere ukers strenge corona-tiltak, er 412 000 personer nå registrert som helt eller delvis arbeidsledige, eller på tiltak. Det utgjør rekordhøye 14,7 prosent av den norske arbeidsstyrken.

- Vi har tidligere dratt historiske sammenlikninger, og sagt at arbeidsledigheten er på sitt høyeste siden 1930-tallet. Siste tilgjengelige tall viser at den nå kanskje er enda høyere, fortsetter Dørum.

- Forduftet

Siden februar har 235 000 flere blitt registrert som helt ledige, noe som innebærer en økning på 360 prosent.

Sjeføkonomen peker på flere faktorer som knagg for den drastiske forverringen.

- Dette er en direkte konsekvens av internasjonale og nasjonale smitteverntiltak, og alt som følger i kjølvannet av det. Det er mange berørte næringer, der man blant annet ser at nesten all omsetning i hotell og lufttransport har forduftet. Omsetningen er også dramatisk redusert innen restaurantbransjen og i butikknæring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer