Skjebnedag: - Alt er mulig

Siden 26. august har Flyrs aksjekurs stupt rett til bunns, og selskapet har tapt en markedsverdi på 646 millioner kroner.

FLYR-TRØBBEL: Flyr er i store økonomiske problemer. Tirsdag er en skjebnedag for selskapet, som må ha 430 millioner friske kroner inn. Foto: Urbanandsport / NurPhoto / Shutterstock
FLYR-TRØBBEL: Flyr er i store økonomiske problemer. Tirsdag er en skjebnedag for selskapet, som må ha 430 millioner friske kroner inn. Foto: Urbanandsport / NurPhoto / Shutterstock Vis mer
Publisert

Som Børsen omtalte i helga er det relativt ferske flyselskapet Flyr i alvorlige problemer.

Torsdag la det kriserammede selskapet fram skuffende kvartalsresultater, samtidig som de varslet kraftfulle grep for å redusere pengebruken.

Kursstup

Dette har ført til en nærmest totalkollaps i Flyrs aksjekurs, men problemene startet på ingen måte ved kvartalsrapporten for tredje kvartal.

For heller ikke resultatene for andre kvartal var noe å juble over for Flyr. Da presenterte de et driftsresultat på minuset 279 millioner kroner 26. august, og dermed suste aksjekursen nedover.

26. august var Flyrs samlede markedsverdi 703 millioner kroner, og aksjekursen var 1,111 kroner.

Siden har pilene bare pekt en retning, og siden den gang har 646 millioner kroner blitt barbert bort.

Det siste bratte fallet kom etter at kvartalsrapporten for tredje kvartal ble lagt fram torsdag i forrige uke. Tallenes tale var enda verre enn kvartalet før, med et tap på 452,9 millioner kroner, og et driftstap på 231,7 millioner.

Bare siden da, på under ei uke, har flyselskapets markedsverdi krympet med 116 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.