Skjebnedag for kriserammede Norwegian

- Kniven på strupen

KAN GÅ KONKURS: Norwegian må ha snarlig hjelp for å unngå konkurs. Foto: Reuters /NTB Scanpix
KAN GÅ KONKURS: Norwegian må ha snarlig hjelp for å unngå konkurs. Foto: Reuters /NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Norwegian-sjefen ber mandag aksjonærene om å gå med på ledelsens redningsplan. Hvis de sier nei, risikerer flyselskapet å gå konkurs.

– De har kniven på strupen. Hvis det blir stemt nei til ledelsens forslag på generalforsamlingen, er det ikke mange alternativer igjen, sier førsteamanuensis Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI til NTB.

Redningspakke

Konsernsjef Jacob Schram vil ha kreditorene med på å gjøre om en stor del av Norwegians gjeld til egenkapital for å unngå konkurs.

– Hvis Norwegian får konvertert gjeld til egenkapital i den skala de snakker om, har selskapet en mye bedre sjanse til å klare seg. Jeg synes det nordiske markedet trenger Norwegian for å holde SAS i sjakk og håper de får det til, sier Andersen.

Hvis Schram får støtte fra aksjonærene på mandagens ekstraordinære generalforsamling, er målet hans å få tilgang på den statlige redningspakken på 2,7 milliarder kroner innen midten av mai. Med tilgang på kriselån mener Schram det er mulig å holde selskapet flytende ut året.

Ser tre alternativer

Ledelsen har brukt den siste uka på å hente støtte for redningsplanen hos obligasjonseiere og de 24 leasingselskapene som leier ut fly til Norwegian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer