Skjebnedag for Norwegian: - Kritisk

Analytiker Jacob Pedersen tror det blir svært vanskelig å redde Norwegian dersom en høring i Dublin i dag mandag munner ut i et nei til å gi selskapet konkursbeskyttelse.

D-DAG FOR NORWEGIAN: Mandagens høring i Dublin kan munne ut i en ny D-dag for Norwegian, etter at konsernsjef Jacob Schram (t.v.) og finansdirektør Geir Karlsen har bedt om konkursbeskyttelse for datterselskaper i Irland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
D-DAG FOR NORWEGIAN: Mandagens høring i Dublin kan munne ut i en ny D-dag for Norwegian, etter at konsernsjef Jacob Schram (t.v.) og finansdirektør Geir Karlsen har bedt om konkursbeskyttelse for datterselskaper i Irland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag ettermiddag holdes en skjebnetung høring i retten i Dublin. Den skal munne ut i et ja eller nei til konkursbeskyttelse for Norwegian irske datterselskaper Norwegian Air International og Arctic Aviation Assets.

Norwegians største verdier, flyene, ligger i sistnevnte selskap.

Skulle Norwegian få nei til konkursbeskyttelse, synes Jacob Pedersen, aksje-analysesjef i den danske banken Sydbank det ser svært vanskelig ut.

- På kanten av stupet

- La meg si det slik: De ba om en konkursbeskyttelse for å bygge en mur rundt sine aktiva, slik at ikke kreditorene skal kunne gå etter disse flyene, og dermed akselerere faren for en Norwegian-konkurs, sier Pedersen til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Dommerens avgjørelse kan komme i dag eller senere i uka.

Pedersen påpeker at hvis selskapet skulle få nei, vil kreditorene ha muligheten til å begjære Norwegian konkurs hvis de ikke får pengene sine.

«Kritisk», mener han om den situasjonen Norwegian i så fall havner i.

Han har tidligere uttalt at Norwegian står på kanten av stupet. Den uttalelsen står han ved - hvis Norwegian får nei til å iverksette en prosess med «examinership», som er den formelle betegnelsen på konkursbeskyttelse i Irland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer