Norwegian, SAS og Widerøe i krisemøte:

Skjebnemøte: - Kan gå over ende

Norske flygiganter var fredag i krisemøte med regjeringen, hvor de ba om mer hjelp for å komme seg gjennom de neste månedene. Noen kan gå over ende dersom hjelpen ikke kommer, advarer NHO.

KRISEHJELP: En samlet flybransje ba om kontantstøtte da de møtte regjeringen fredag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KRISEHJELP: En samlet flybransje ba om kontantstøtte da de møtte regjeringen fredag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppsjefene i Norwegian, SAS og Widerøe møtte klokka 12.00 fredag til et skjebnemøte med regjeringen om krisesituasjonen de står overfor.

De norske flygigantenes bønn er unison. De ber alle om direkte kontantstøtte, i likhet med resten av næringslivet.

- Vi ønsker å legge fram status for norsk luftfart, og prøve å gi et oppdatert og riktig bilde på utfordringene bransjen står overfor. Vi mener dagens situasjon krever en ytterlig forsterkning av tiltakene, sier Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til Børsen.

Til stede på møtet var både Norwegian-sjef Jacob Schram, konserndirektør Kjetil Håbjørg i SAS, administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe og sjef for bransjeforeningen NHO Luftfart, Torbjørn Lothe, ifølge NTB.

Det var Aftenposten/E24 som først omtalte saken.

Helt konkret ba altså flyselskapene om direkte kontantstøtte. Lothe opplyser at man også ønsker en videreføring av de eksisterende avgiftsfritakene.

- Vi vil blant annet foreslå ytterligere avgiftstilpasninger, som redusert moms og flypassasjeravgift. Samtidig må man inn med en annen form for kompensasjonsordning. Opprinnelig så man for seg at lånegarantien skulle være med å bygge broer fram til situasjonen hadde normalisert seg ut mot høsten. Men situasjonen har ikke normalisert seg, heller tvert imot. Omfanget er enormt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer