Skjebnemøte om Postnord

Postnords framtid ligger i potten når selskapet i dag møter på teppet i den svenske Riksdagen.

KRISEMØTE: Ingen av alternativene som så langt er lansert for å berge det kriserammede svensk-danske logistikkselskapet Postnord later til å friste eierne noe særlig. Illustrasjonsfoto: Francis J Dean / REX / NTB Scanpix
KRISEMØTE: Ingen av alternativene som så langt er lansert for å berge det kriserammede svensk-danske logistikkselskapet Postnord later til å friste eierne noe særlig. Illustrasjonsfoto: Francis J Dean / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ingen av alternativene som så langt er lansert for å berge det kriserammede svensk-danske logistikkselskapet later til å friste eierne noe særlig.

Likevel er det åpenbart at noe må skje. En rapport som den svenske regjeringen lenge forsøkte å holde hemmelig, la ikke fingrene imellom.

Børsen fortalte tidligere denne måneden at staten må skyte inn ny kapital dersom Postnord skal unngå konkurs. Årsaken er krympede inntekter som følge av kraftig nedgang i postsendinger.

Alt ifølge Dagens Nyheter, som først rapporterte om den alarmerende rapporten.

Krisemøte

Ledelsen og ansvarlig statsråd hevder imidlertid hardnakket at konkurstrusselen er overdrevet.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT foreligger det nå flere andre forslag til løsninger når Postnord-ledelsen i dag møter den svenske næringsministeren Ibrahim Baylan, digitaliseringsminister Anders Ygeman og næringskomiteen og transportkomiteen fra Riksdagen.

Problemet er at ingen av forslagene faller i særlig god jord.

Ingen jubelforslag

Dette er noen av alternativene:

Splitte Postnord til et svensk og et dansk selskap, slik det var før sammenslåingen i 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer