Børsindeksen S&P 500, en oversikt over USAs 500 største selskaper, nådde rekordhøyder mandag denne uka. Da børsen stengte fredag, var alt det vunne tapt igjen, og for første gang på to uker pekte røde piler nedover.
Entusiasme over gode vaksinenyheter ble erstattet av bekymring over nye smitterekorder, og så kom meldingen fra Trump-administrasjonen som fikk det amerikanske næringslivet til å skjelve.
S&P-indeksen falt med 24,33 poeng til 3557,54. Dow Jones falt med 219,75 poeng til 29 263,48. Nasdaq falt med 49,74 til 1785,34.
- Det er et marked som er opptatt av vekst. Og det er den store usikkerheten, sier Quincy Krosby, sjefstrateg i Prudential Financial, til nyhetsbyrået Associated Press (AP).
Stenger ned - igjen
For bare de siste seks dagene har én million amerikanere fått påvist coronasmitte. Landet har nå over 12 000 000 registrerte tilfeller, og registrert over 260 000 coronarelaterte dødsfall.
Det forårsaker massiv usikkerhet for det amerikanske næringslivet.
I deler av USA, som for eksempel i California, er det innført portforbud om kveldene og natta. Andre delstater overveier også nye nedstengninger.
- Det er en stor bekymring for om det blir nye nedstengninger i store deler av landet. Hva kommer det til å bety for næringslivet?, sier J.J. Kinahan, sjefstrateg i TD Ameritrade, til AP.
Spørsmålet ble enda mer prekært torsdag.
Nei til krisehjelp
Da annonserte Trump-administrasjonen, ved finansminister Steven Mnuchin at flere av coronakrisepakkene til næringslivet, ikke vil forlenges etter nyttår.
Næringslivet reagerte, børsene reagerte og selv USAs uavhengige sentralbank, Federal Reserve, reagerte.
Banken skrev i en uttalelse at de «ville ha foretrukket» at krisepakkene ble opprettholdt for på den måten fortsette å støtte næringslivet og den «sårbare økonomien».
Sjefstrategen Quincy Krosby beskriver situasjonen for USAs børser og næringsliv slik, overfor AP:
- På veien til den andre siden av denne pandemien, er det omveier, og vi er på en av de omveiene.
Rekordvekst etter rekordras
Som med verdens økonomier flest, ble også USAs økonomi sterkt preget av den første coronabølgen.
I andre kvartal gikk den amerikanske økonomien tilbake med hele ni prosent. Det var et rekordras. Til sammenlikning krympet USAs BNP med fire prosent etter finanskrisa i 2008.
Men så kom den påfølgende rekordveksten.
I tredje kvartal vokste økonomien med rekordsifrene 7,4 prosent. Aldri før har den økonomiske veksten vært så stor i ett enkeltkvartal. Den forrige rekorden ble satt i 1960, og var på 3,9 prosent.
Og i november har S&P-indeksen likevel vokst med 8,8 prosent i november.