Skjelver etter Trump-melding

Det startet med børsrekorder, men endte i bekymring. Nå skjelver det amerikanske næringslivet etter meldingen fra Trump-administrasjonen.

WALL STREET SKJELVER: Wall Street startet uka med rekorder, og endte den med bekymring. Foto: NTB
WALL STREET SKJELVER: Wall Street startet uka med rekorder, og endte den med bekymring. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Børsindeksen S&P 500, en oversikt over USAs 500 største selskaper, nådde rekordhøyder mandag denne uka. Da børsen stengte fredag, var alt det vunne tapt igjen, og for første gang på to uker pekte røde piler nedover.

Entusiasme over gode vaksinenyheter ble erstattet av bekymring over nye smitterekorder, og så kom meldingen fra Trump-administrasjonen som fikk det amerikanske næringslivet til å skjelve.

S&P-indeksen falt med 24,33 poeng til 3557,54. Dow Jones falt med 219,75 poeng til 29 263,48. Nasdaq falt med 49,74 til 1785,34.

- Det er et marked som er opptatt av vekst. Og det er den store usikkerheten, sier Quincy Krosby, sjefstrateg i Prudential Financial, til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Stenger ned - igjen

For bare de siste seks dagene har én million amerikanere fått påvist coronasmitte. Landet har nå over 12 000 000 registrerte tilfeller, og registrert over 260 000 coronarelaterte dødsfall.

Det forårsaker massiv usikkerhet for det amerikanske næringslivet.

I deler av USA, som for eksempel i California, er det innført portforbud om kveldene og natta. Andre delstater overveier også nye nedstengninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.