Skjenkestopp i hele landet etter midnatt

- Det er en sammenheng mellom alkoholkonsum og hvordan du oppfører deg, sier Erna Solberg.

NYE REGLER: Fredag varsler regjeringen at det innføres full skjenkestopp fra midnatt i hele landet. Det skjer i kjølvannet av en rekke lokale smitteutbrudd de siste dagene. Reporter: Sofie Braseth. FOTO: Bjørge Dahle Johansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LOFOTEN / OSLO (Børsen): Fredag varsler regjeringen at det innføres full skjenkestopp etter midnatt i hele landet. Tiltaket trer i kraft lørdag og skjer i kjølvannet av en rekke lokale smitteutbrudd de siste dagene.

På reise i Lofoten forklarer statsminister Erna Solberg at regjeringen nå ser seg nødt til å stramme inn igjen.

- Vi stenger alkoholserveringen klokka 24.00. Det er en sammenheng mellom alkoholkonsum og hvordan du oppfører deg. Dette er kanskje den største innstrammingen som vi gjør nå, sier Solberg til Dagbladet.

- Forbudt

Helseminister Bent Høie (H) begrunnet tiltaket ytterligere under pressekonferansen fredag:

- Lave smittetall fikk oss kanskje til å glemme alvoret. Utbruddene de siste ukene viser hvor sårbare vi er, sier Høie.

- (...) Fra i morgen (lørdag) blir det forbudt å servere alkohol fra midtnatt i hele landet. Vi vil gjøre nye vurderinger den første uken i september. Vi må leve med viruset i lang tid og innrette hverdagen etter dette, fortsetter helseministeren.

Artikkelen fortsetter under:

Store ringvirkninger

Det første vedtaket om skjenkestopp i Oslo ble innført 15. mars. Den gang måtte serveringssteder og restauranter stenge kranene 20.30 og dørene en halvtime seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer