Skjenkestopp i hele landet etter midnatt

- Det er en sammenheng mellom alkoholkonsum og hvordan du oppfører deg, sier Erna Solberg.

NYE REGLER: Fredag varsler regjeringen at det innføres full skjenkestopp fra midnatt i hele landet. Det skjer i kjølvannet av en rekke lokale smitteutbrudd de siste dagene. Reporter: Sofie Braseth. FOTO: Bjørge Dahle Johansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LOFOTEN / OSLO (Børsen): Fredag varsler regjeringen at det innføres full skjenkestopp etter midnatt i hele landet. Tiltaket trer i kraft lørdag og skjer i kjølvannet av en rekke lokale smitteutbrudd de siste dagene.

På reise i Lofoten forklarer statsminister Erna Solberg at regjeringen nå ser seg nødt til å stramme inn igjen.

- Vi stenger alkoholserveringen klokka 24.00. Det er en sammenheng mellom alkoholkonsum og hvordan du oppfører deg. Dette er kanskje den største innstrammingen som vi gjør nå, sier Solberg til Dagbladet.

- Forbudt

Helseminister Bent Høie (H) begrunnet tiltaket ytterligere under pressekonferansen fredag:

- Lave smittetall fikk oss kanskje til å glemme alvoret. Utbruddene de siste ukene viser hvor sårbare vi er, sier Høie.

- (...) Fra i morgen (lørdag) blir det forbudt å servere alkohol fra midtnatt i hele landet. Vi vil gjøre nye vurderinger den første uken i september. Vi må leve med viruset i lang tid og innrette hverdagen etter dette, fortsetter helseministeren.

Artikkelen fortsetter under:

Store ringvirkninger

Det første vedtaket om skjenkestopp i Oslo ble innført 15. mars. Den gang måtte serveringssteder og restauranter stenge kranene 20.30 og dørene en halvtime seinere.

For utelivsbransjen ga de innskrenkede tidene voldsomme konsekvenser. Lettere ble det ikke da byrådet i Oslo fulgte opp med nok en skrekkbeskjed om at hovedstaden innførte full skjenkestopp lørdag 21. mars.

Slik Børsen tidligere har omtalt ble utfallet av vedtaket massepermitteringer, blodrøde tall og frykt for konkurs. Jubelen sto derfor høyt i taket da skjenkeforbudet i hovedstaden ble opphevet 6. mai.

Artikkelen fortsetter under:

Forskjell mellom byene

Så smått startet man med å åpne ølkranene fram til klokka 23.30. Deretter besluttet man å gå tilbake til normal åpningstid fra og med 22. juni.

Seks uker seinere må utelivet altså ta et stort steg tilbake.

Selv om Oslo var først ute med innskrenket skjenketid, og gikk lengst av alle med full skjenkestans, strammet også andre byer inn da coronaen brøt ut.

Stavanger og Kristiansand hadde en periode skjenkestopp ved midnatt. Trondheim og Tromsø strammet aldri inn på åpningstidene. Enkelte utesteder valgte likevel på eget initiativ å holde stengt fordi de mente det ble for vanskelig å etterleve smittevernreglene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer