Holder pusten:

- Skjønner alvoret nå

Investorers blikk verden over er rettet mot USA i forkant av det som kan bli en trippel renteheving. Sentralbanken må velge mellom «pest eller kolera», ifølge ekspert.

FED: Lekkasjer tyder på at den amerikanske sentralbanken hever renta trippelt i kveld, noe investorer har priset inn. Den store frykten er at de ikke greier å temme inflasjonen uten å sende landet i alvorlige nedgangstider. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
FED: Lekkasjer tyder på at den amerikanske sentralbanken hever renta trippelt i kveld, noe investorer har priset inn. Den store frykten er at de ikke greier å temme inflasjonen uten å sende landet i alvorlige nedgangstider. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag skal den amerikanske sentralbanken (Fed) etter alle solemerker heve renta i et forsøk på å kvele den voldsomme inflasjonen i landet.

Fredag gikk president Joe Biden ut og varslet langvarig, høy inflasjon, kort tid etter at tallene for mai var et faktum - konsumprisveksten var steget til skyhøye 8,6 prosent. Inflasjonen nådde med det sitt høyeste punkt på 40 år.

Venter trippel heving

Det er knyttet stor spenning til møtet som finner sted i kveld klokka 20, norsk tid.

Investorene priser inn en trippel renteheving, altså på hele 0,75 prosentpoeng, ifølge CNBC.

- Det blir spennende, jeg vil si det er nesten «50-50». Jeg blir ikke overrasket om det om blir en heving på 0,75. Blir det ikke det, så blir det dobbel, sier Olav Chen, leder for allokering og globale renter i Storebrand, til Børsen.

Han holder imidlertid en knapp på 50 basispunkter - en dobbelheving.

I mai, da Fed hevet renta dobbelt med 0,50 prosentpoeng, indikerte de samtidig at den ville heves med like mye nå.

Men nå forventer mange altså en trippel heving etter de brutale inflasjonstallene fredag, samt en artikkel i storavisa Wall Street Journal som antyder det, ifølge DNB Nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer