Pensjon

- Skjønner ikke bæret

Konsernsjef Kristin Skogen Lund kommer med anbefalinger om hva som skal skje med pensjonene våre. Selv innkasserte hun 2,7 millioner kroner i pensjonsopptjening på ett år. - Hun skjønner ikke vanlige folks situasjon, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er som å be kong Salomo vurdere pensjonen til Jørgen hattemaker, sier Moxnes til Dagbladet.

Han snakker om pensjonsutvalget som torsdag skal legge fram sine anbefalinger om hvordan pensjonen vår skal se ut framover. Utvalget ledes av Kristin Skogen Lund.

Allerede er det klart at de vil råde regjeringen til å heve pensjonsalderen slik at dagens unge må stå i jobb til de er godt over 70 år. De vil også innføre et system der pensjonsalderen blir gradvis høyere år for år.

Gullpensjon til pensjonsgranskeren

Skogen Lund er tidligere administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen NHO, og har siden 2018 vært direktør i Schibsted.

Regnskap fra Schibsted som Dagbladet har gjennomgått viser at Skogen Lund i fjor kunne innkassere en pensjonsopptjening på hele 2,7 millioner kroner. Året før var summen på 2,5 millioner kroner.

- Hun kan regne med å få mer i denne private pensjonen i måneden, enn det en minstepensjonist får per år, sier Moxnes.

Rødt-lederen frykter at Skogen Lund ikke skal være i stand til å sette seg inn i situasjonen med langt mer beskjedne pensjonsordninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer