Tucker Carlson

- Skjøvet ut av Murdoch

Den største stjerna til Fox News, Tucker Carlson, skal ha fått sparken på direkte ordre fra selskapets toppsjef Rupert Murdoch.

NÆRE: Fox News-profilen Tucker Carlson har et nært forhold til USAs tidligere president, Donald Trump. Her er de og den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, sammen under en golfturnering i fjor sommer. Foto:AP Photo/Seth Wenig
NÆRE: Fox News-profilen Tucker Carlson har et nært forhold til USAs tidligere president, Donald Trump. Her er de og den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, sammen under en golfturnering i fjor sommer. Foto:AP Photo/Seth Wenig Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Overraskelsen var stor i den amerikanske medieverdenen da høyrevridde Fox News mandag varslet at Tucker Carlson skulle slutte sitt daglige nyhetsprogram. De siste åra har han vært TV-kanalens største stjerne.

- Fox News Media og Tucker Carlson er blitt enige om å gå hver vår vei. Vi takker ham for jobben han har gjort for kanalen som programleder og bidragsyter, heter det i en kort pressemelding fra Fox News.

Direkte ordre

Carlson er en svært kontroversiell programleder som også er blitt svært populær blant tilhengere av Donald Trump og ytre høyre. Imidlertid skal toppsjefen i medieimperiet, Rupert Murdoch, nå ha fått nok. Ifølge Los Angeles Times skal han ha gitt en direkte ordre om å sparke Carlson. Også andre styremedlemmer og ledere skal ha gitt råd i saken.

Carlson ble programleder for kanalen i 2016. Da en annen programleder, Bill O'Reilly, forlot kanalen i 2017 etter anklager om seksuell trakassering, fikk Carlson programmet midt i beste sendetid.

Carlsons egen avgang skal, ifølge Los Angeles Times være knyttet til et søksmål med anklager om diskriminering fra Abby Grossberg. Hun var produsent for Carlsons program, men fikk sparken i mars. Hun hevder i søksmålet at hun ble utsatt for antisemittisme, sexisme og et fiendtlig arbeidsmiljø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer