Clarence Thomas

Skjulte gaver: - Tegneserieaktig

Den amerikanske, konservative høyesterettsdommeren Clarence Thomas blir møtt med krav om riksrett etter at han gjennom to tiår skjulte gaver fra en styrtrik, republikansk pengegiver.

SKJULTE: Den konservative høyesterettsdommeren Clarence Thomas sammen med daværende president Donald Trump i Det hvite hus da Amy Coney Barrett ble tatt i ed som høyesterettsdommer like før presidentvalget i 2020. Foto: AP Photo/Alex Brandon
SKJULTE: Den konservative høyesterettsdommeren Clarence Thomas sammen med daværende president Donald Trump i Det hvite hus da Amy Coney Barrett ble tatt i ed som høyesterettsdommer like før presidentvalget i 2020. Foto: AP Photo/Alex Brandon Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Thomas regnes som den mest konservative høyesterettsdommeren i USA. Han er også den av dagens dommere som har sittet lengst - i 31 år. Nå har ProPublica avdekket at han har mottatt luksusgaver og reiser fra eiendomsmilliardæren Harlan Crow gjennom to tiår uten å opplyse om dette, slik høyesterettsdommere egentlig er pålagt.

Det er ikke klart hvorfor Thomas unnlot å opplyse om disse gavene, melder AP.

Privatfly og yacht

Ifølge ProPublicas gransking har Thomas blant annet fløyet med Crows privatfly, en Bombardier Global 5000, og tilbrakt ferier på hans 162 fot lange luksusyacht. Han har også reist på ferier til Crows ranch i Texas og deltatt på en eksklusiv retreat i California. I tillegg tilbringer gjerne høyesterettsdommeren en uke hver sommer i Crows private resort i Aridondack-fjellene i New York.

- Denne oppførselen bryter med den etiske standarden amerikanere forventer av offentlige tjenestemenn og særlig en høyesterettsdommer, sier den demokratiske senatoren Dick Durbin, som leder justiskomiteen i Senatet, ifølge The Guardian.

Han varsler at hans komité nå vil se på saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer