Skjulte milliontap

Nye dokumenter avslører at Donald Trump skal ha løyet om økonomien sin da han bodde i Det hvite hus.

LØY: En kongresskomité som har gransket Donald Trumps virksomhet, mener at han løy om økonomien sin da han bodde i Det hvite hus. Det avviser Trumps selskap. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB
LØY: En kongresskomité som har gransket Donald Trumps virksomhet, mener at han løy om økonomien sin da han bodde i Det hvite hus. Det avviser Trumps selskap. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Donald Trump var president i USA, var Trump International Hotel et av de mest populære hotellene i Washington D.C.

Ved flere anledninger skrøt Trump av at han tjente gode penger på femstjernershotellet. Nye dokumenter viser imidlertid at virksomheten tapte over 70 millioner dollar - nærmere 600 millioner norske kroner - på hotellet i løpet av den fire år lange presidentperioden.

Det skriver flere internasjonale medier, deriblant NBC News, CNN og The Guardian.

- Villedet offentligheten

Trumps virksomheter har den siste tida blitt gransket av en kongresskomité, som fredag offentliggjorde dokumenter om den tidligere presidentens økonomi.

Granskingen avslører også at Trump-organisasjonen måtte låne 27 millioner dollar fra andre deler av virksomheten for å redde Washington-hotellet.

Selv har Trump oppgitt at han tjente 156 millioner dollar, tilsvarende 1,3 milliarder norske kroner, på Washington-hotellet i åra mellom 2016 og 2020.

- Trump overdrev grovt når han uttalte seg om hotellets økonomiske situasjon. Ved å gjøre det, villedet han offentligheten, heter det i pressemeldingen fra komiteen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer